1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Dekorasyon Trendleri
  4. Mağaza İç Dekorasyon Önerileri
Geri Dön

Büyüme hedefiniz varsa ve marka olmak istiyorsanız, mağaza iç dekorasyon önerileri ile en iyi mağaza konseptinizi oluşturmaya hazır mısınız?

Mağaza İç Dekorasyon Önerileri
Mağaza İç Dekorasyon Önerileri

Mağaza iç dekorasyonu önerileri başlıklı bu yazımızda, hangi sektörde olursa olsun züccaciye mağaza dekorasyonu, iç çamaşır dükkanı dekorasyonu ya da giyim mağaza dekorasyonu olsun, mağaza dekorasyonu ve maliyetleri ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Perakende sektöründe mağaza açmayı düşünüyorsanız, sizin için hazırladığımız mağaza iç dekorasyon önerileri yazımızı, dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. Büyüme hedefiniz varsa ve marka olmak istiyorsanız, dekorasyona önem vermeniz yani mağazanızda bir kimlik oluşturmanız gerekmektedir. Geleneksel ya da modern mimari tercih edilebilir veya ikisini birleştirerek, sofistike bir tarz oluşturabilirsiniz.

Mağaza iç dekorasyon mobilya önerileri.

Mağaza iç dekorasyonunda mağazanızın beğenilmesini sağlayacak en önemli etken, mağaza içinde kullanacağınız mobilyalardır. Kasa bankosundan raf sistemlerine, orta stantlarından vitrine kadar tüm alanda kullanılan mobilyalar ve bu mobilyaların malzemesi, duruşu kalitesi tüm satış kurgusuna bağlı hareket etmelidir. Modern ve gençlere hitap eden bir mağazanın mobilyalarında, klasik ve avangart mobilyalar kullanırsanız o mağazaya hitap edilen kesim gelmek istemez. Proje başarısız olur ve firma zarar eder.

Mobilya denince genelde akla ahşap mobilyalar olsa da, son yıllarda mağaza içerisindeki mobilyalarda, demir, paslanmaz, pleksi, cam, ayna vb. birçok malzeme kullanılmaktadır. Bu sayede mağazanız tekdüze bir mağaza olmaktan çıkar, çağa uyum sağlayan ve sattığınız ürüne göre ergonomik bir tasarıma sahip olur.

Mağaza iç dekorasyonu raf sistemleri.

Mağaza Tasarım Fikirleri
Mağaza Tasarım Fikirleri

Hareketli ve Ergonomik Raf Sistemleri, Giyim mağazası, züccaciye mağazası, ev tekstili mağazası ya da kozmetik mağazası olsun, hemen her sektörde mağaza içerisinde duvarlarda raf sistemlerinin çok fazla kullanıldığını görürüz. Bu sistemler son derece kullanışlı ve her ürüne göre farklı aparatları olan işlevsel bir sistemdir. Maalesef çok sayıda mağaza bahsettiğimiz raf sistemlerini, tek düze aynı renk ve aynı malzemeden kullanıyor. Bu da mağazayı sıkıcı ve ergonomik olmadığı için, raflara sığmayan ürünlerin ortalara serpiştirildiği, düzensiz mağazalardan birisi haline getiriyor.

Mağazanızı planlarken bir mimar veya iç mimarla çalışırsanız, raf sistemini farklı renkler ve malzemelerle zenginleştirerek size özgü bir tasarım yapabilir. Bu sayede müşterileriniz, mağazanızın içerisinde daha uzun süre kalmalarını sağlayacak, ferah, şık ve tarzı olan bir mekan haline getirebilir.

Mağaza dekorasyonunda en yüksek maliyeti mobilya oluşturur. Mağaza dekorasyonu maliyetlerini planlarken içerisinde kullanacağınız mobilyanın türü, dekorasyon maliyetini belirleyen en önemli faktörlerden birisidir. Mağaza dekorasyon maliyetlerinin yaklaşık %50-60’ını mobilya belirler.

Mağaza iç dekorasyonunda uygun fiyatlı olduğundan dolayı, hazır ve çeşitli renklerde LAM malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeler hazır ve standart olduğundan dolayı ne yaparsanız yapın, çok farklı bir konsept çıkarmak zor olur.

Mağaza iç dekorasyonunda kullanacağınız masif malzemelerden oluşan mobilyalarda ise, renkli kaplamalar, mat, parlak lakeler, istenen renkte yapılabilen su bazlı natürel boyalar ile çok farklı çalışmalar yapılabilir. Bu tip malzemeler kullanıldığında, tasarımlarda özgün çizgiler ve tarzlar yaratabilirsiniz. Ancak LAM malzemeye göre daha maliyetli olacağını söylemeliyiz.

Ahşap cephe tasarımı uzmanlık isteyen bir iştir.

Pek çok firmanın çözemediği ve uygulamaktan kaçındığı cephelerin ahşap yapılması, firmamızın uzman olduğu bir konudur. Kullanılacak malzemeler, alternatif çözümler ve uzun ömürlü bir cephe uygulaması yapacak az sayıda firma vardır. Ahşap cephe yaptırmak isteyip çeşitli firmalara gitmiş ve çözemeyip mustarip olmuş, sonrasında bize danışan çok sayıda kişi ve firma ile başarılı çalışmalar yaptık.

Madame Coco, Home Sweet Home, Kokoş Home, Reves Home gibi pek çok mağazalarda komple ahşap cephe tasarım ve uygulamasını yapmış bulunmaktayız. Bu projelere ait fotoğraflara Projeler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Mağaza iç tasarım ve dekorasyon önerileri.

HCA mimarlık olarak, 20 yıldan fazla zamandır sektöründe lider pek çok marka ile uygun fiyatlı dekorasyon çalışmalarımız olmuştur. Firma olarak mobilya imalatını iyi bilmekte, bu sayede uygun kaliteli ve uygun fiyatlarla hizmet vermekteyiz. Tasarımlarınıza alternatif malzemeler ve çözümler sunarak, marka kimliğinizi size özgü bir hale getirmekteyiz.

Mağaza İç Dekorasyon Önerileri içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest