1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Ofis Tasarım Trendleri
  4. Verimliliği Üst Düzeye Çıkarmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı
Geri Dön

Ofis personellerini daha fazla çalışmaya teşvik etmek ve verimliliği üst düzeye çıkarmak için ofis dekorasyonu nasıl olmalı?

Verimliliği Üst Düzeye Çıkarmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı
Verimliliği Üst Düzeye Çıkarmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı

Ofis dekorasyonu, odaklanma ve üretken olma yeteneğiniz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. İster küçük bir ofisiniz olsun, ister daha büyük bir şirketiniz verimliliği arttırmak için ofis tasarımına önem vermeniz gerekiyor. Çalışanların odaklanma becerisi, içinde bulundukları fiziksel ortam ile doğrudan bağlantılıdır. İstatistiklere göre iyi tasarlanmış bir çalışma ortamı üretkenliği %20 oranında artırıyor.

Peki, verimliliği üst düzeye çıkarmak için ofis dekorasyonu nasıl olmalı? Daha fazla çalışmaya teşvik eden dekorasyon uygulamaları nelerdir? Unutmayın tasarımdaki küçük bir detay, çalışanlarınız üzerinde zannettiğinizden daha büyük bir etki yaratabilir.

Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Akıllı Bir Yapı

Alanı planlama şekliniz, çalışanlarınızın ne iş yaptığıyla örtüşmelidir. Ancak bu şekilde verimliliği en üst noktaya çıkarabilirsiniz. Örneğin proje geliştiren bir ekibiniz varsa yaratıcı fikirlerin daha kolay ortaya çıkması için açık ofis planını tercih edebilirsiniz. Fakat çalışanlarınızın görevi tüm gün telefon görüşmeleriyle ilgisi ise açık ofis yapısının bir anlamı olmayacaktır.

İyileştirilmiş Çalışma Koşulları

İnsanlar sağladığınız zorlu şartlarda verimli çalışamazlar. Örneğin küçük bir odada konsantre olmak zordur. Yine aynı şekilde yazı veya çizim işi olan bir personelin, küçük masada görevini rahatlıkla yapması zordur. Bu nedenle ofis dekorasyonun da başlangıç noktanız, ekibinize olabildiğince konforlu bir alan sunmaktır.

Reaktif Renkler

Günümüzün ofis tasarımı, ruhu canlandırması için minimal bir tarz gerektiriyor. Bej ve gri gibi tonlar tamamen geride kaldı diyebiliriz. Bunların yerini ilham verici renkler aldı. Bilimsel araştırmalarda dekorasyonda kullanılan rengin, çalışanların ruh halini etkilediğini doğruluyor. İşte ofis dekorasyonu için teşvik edici bazı renkler:

  • Yeşil: Sakinleştirici etkiye sahip bir dekor rengidir. Özellikle personellerinizin fazla mesai yaptığı bir çalışma modeline sahipseniz, bu renk sizin için ideal seçim olacaktır.
  • Mavi: Mavi renk tonları zihni uyandırır, üretkenliği arttırır ve yaratıcı fikirler bulunmasını kolaylaştırır. Bu nedenle ofis tasarımlarında sıklıkla kullanılan ana renklerden biridir.
  • Sarı: Yaratıcılığa ilham veren sarı tonları, aynı zamanda enerjiye ihtiyaç duran ekip çalışanları için olağanüstü bir renktir. Genellikle sanatçılar ve tasarımcılar ofis dekorasyonunda yumuşak sarı tonlarını tercih ederler.
  • Kırmızı: Fiziksel enerjiye ihtiyaç duyulan ortamlarda kırmızı renk tonları faydalı bir seçimdir. Fakat huzurlu ve sakin bir ortam sağlamak için doğru renk değildir.

Mobilyalar

Mobilya seçimlerinin yanlış olması, çalışanlarınızın çok sık hareket etmesine veya masadan ayrılmasına sebep olabilir. Akıllıca dekore edilmiş mobilyalar, ofisteki herkesin sağlığı ve üretkenliği açısından avantaj sağlar. Ofis dekorasyonu yapan bir firmanın mobilyaları üretirken şu ergonomik hususları göz önünde bulundurması gerekmektedir:

  • Yüksekliği, kol desteği ve sırt kısmı ayarlanabilir sandalyeler üretilmelidir.
  • Masalar hafif malzemelerden tasarlanmalı ve hareket edebilir özellikte olmalıdır.
  • Bilgisayar monitörleri duvara monte edilecekse, göz hizasında ayarlanabilmesi için monitör askı aparatı kullanılmalıdır.
  • Koltuklar, çalışanların boyun ve sırt ağrısı çekmemesi için konforlu olacak şekilde tasarlanmalıdır.
  • Ayaklar için destekler konulmalıdır.
  • Üretimin doğa dostu malzemelerden yapılması, çalışanların sağlıklı kalması için önemlidir.

Dağınıklık

Odaklanma probleminin yaşanmaması ve üretkenliğin düşmemesi için çalışma ortamının kesinlikle düzenli olması çok önemlidir. Bu nedenle ofis dekorasyonu yapılırken, dikkat dağıtıcı eşyaların kaldırılabileceği çekmeceler tasarlanmalı ve masaüstü organizerler kullanılmalıdır. Ayrıca etrafa dağılan dosyalar, broşürler veya not kağıtları da dikkat dağıtma potansiyeline sahip olan eşyalardır. Bunların da depolanabileceği belirli dolaplar veya raflar olması gerekmektedir.

Döşemeler

Ofis dekorasyonuna başlarken tasarımcı, döşeme seçeneklerini ortam koşullarına göre değerlendirir. Çok sık temizlik gerektiren çalışma alanlarında, leke tutmaz döşemeler kullanılır. Yaratıcı zihinler için sıradan ve sıkıcı olmayan parkeler seçilir. Yüksek trafiğe sahip olacak yerlerde daha sağlam zemin malzemeleri gereklidir. Örneğin giriş bölümünde ve koridorlarda dayanıklı malzemelerin kullanması doğru bir karardır.

Aydınlatma

Tipik bir çalışma ortamı, farklı aydınlatma tasarımları ile bambaşka bir atmosfere kavuşabilir. Bu nedenle bir ofisi dekore ederken, çalışanların verimliliğini sağlayabilmek amacıyla aydınlatma unsuruna dikkat edilmelidir. Örneğin sadece standart tepe lambalarının olduğu yerlerde soğuk ve karanlık bir ortam oluşacağı için üretkenlik azalır. Tepe lambalarının yanı sıra aydınlatmanın, farklı yüksekliklerdeki apliklerle desteklenmesi gerekmektedir.

Ofiste sıcak ve davetkar bir his uyandırmak için dekorasyonda çeşitli ışık kaynaklarının kullanılması amaca hizmet edecektir. Ayrıca çalışanların dikkatli olması ve detaylara odaklanması için halojen ampul kullanılması en iyisidir. Bu yazımızda ofis dekorasyonu nasıl olmalı sorusuna üretkenliği, yaratıcılığı, verimliliği ve iş performansını etkileyen unsurları kaleme alarak yanıtladık. Farklı sorularınız için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Etiketler:
Verimliliği Üst Düzeye Çıkarmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest