1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Mimari Tasarım
  4. Mimarlık Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
Geri Dön

Mimarlık Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli? Mimarlıkta tecrübenin önemi ve mimarlık firmasının önceki projelerini incelemek.

Mimarlık Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
Mimarlık Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Eski büyüklerinde dediği gibi, her işi ehline bırakmak gerekir. Herhangi bir projeden kaliteli sonuç alınmak isteniyorsa, o vakitte onu bilir kişilere teslim etmek gerekir.

Zira her meslekte küçük veya büyük olsun her türlü işte farklı ilimler vardır. Bu ilimlere tam anlamıyla vâkıf olanlar ise, bu meslekle uğraşan kişilerdir. Mimarlık ile ilgili birtakım meselelerle uğraşanlar veya alanı bu olmadığı halde, bu işe yatkın olan kişiler mimarlığı yapmaya kalkışsa da, bu sanatın eğitimini alan kişiler kadar pratik ve tecrübeye sahip olmayacaktır.

İnce detaylara vâkıf olanlar her daim daha güzel sonuçlara imza atacaktır. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman, herhangi bir projeyi tasarıma geçirmek istiyorsanız, mutlaka mimarlık firmaları arasında araştırma yaparak, bu işin en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibi olan kişileri tercih etmeniz, sizin için daha doğru olacaktır.

Mimarlıkta Tecrübenin Önemi;

Mimar olan kişi bu alanda iyi bir eğitim almış ve tüm ayrıntıyı öğrenmiş olsun; önceden tecrübe edinmemiş ve pratik bir projeyi hayata geçirmemiş ise, bir pürüz çıkması muhtemeldir.

Bu sebeple mimarlık firması seçimi yapılacağı zaman, mutlaka bu hususa dikkat etmek ve önceden emin olmak gerekir. Örneğin ilk defa bir projeye imza atacak olsa dahi, daha önceden birçok farklı projeler geliştirmiş olan bir firmaya, güven duymak yerinde olur.

Zira önceki başarılar sonraki işlerin garantisi sayılır. Fakat daha önceden ismi duyulmamış ve tecrübe edilmemiş olan firmalardan hizmet almak, projeyi de yapılacak masrafı da riske atmak demektir.

Yani kısaca her meslekte olduğu gibi, tecrübenin önemi oldukça büyüktür. Mimarlık firması seçimi yaparken de, bunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Mimarlık Firmasının Önceki Projelerini İncelemek;

Eğer bir firmanın ne kadar kaliteli olup olmadığını anlamak istiyorsanız, daha önce imza atmış olduğu işlere bakmanız gerekir.

Daha önceden yaptıkları işlerde tam bir başarıya ulaşmış, eksiksiz olarak tamamlamış ise, o zaman sizinle yapacağı projede de sonuç, hemen hemen aynısı olacaktır.

Bu sebeple araştırma yapmadan ve firma hakkında net bilgiler edinmeden, anlaşma yapmak oldukça zararlı ve riskli bir tercih olacaktır.

Fakat daha önce imza atmış olduğu projeleri gözünüzle görmek, kendisinde herhangi bir sorun ve problemin bulunmadığına vâkıf olmak, hem sizin içinizi rahatlatacak, hem güvenli bir şekilde projeyi teslim etmenizi sağlayacak, hem de firmanızın kariyerini sarsmadan anlaşma yapılmış olacaktır.

Müşteri Memnuniyetini Araştırmak;

Mimarlık firması seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli ayrıntı ise, daha önce o firmadan hizmet alan kişilerden yorumlarını dinlemektir. Daha önceden hizmet alanlar aldıkları hizmetten memnun değilse, o firmaya yeni bir şans vermek de doğru bir karar olmayacaktır.

Fakat önceki müşteriler her tasarım ve projeden memnun kalmışlar ise, o zaman doğru firma olduğuna kanaat getirilebilir. Böylelikle gönül rahatlığı ile çalışmak da mümkün olacaktır.

Fiyat Belirleme ve Ödeme Şeklini Öğrenmek;

İster iç mimar isterse de dış bölümlerin mimarlığı olsun, her birinde fiyat belirleme sistemi oldukça önemlidir. İlk olarak proje bildirilir ve kullanılacak malzeme, işe ayırılacak vakit, mimarlık isteyen yani çalışılacak alan ve daha birçok husus hesap edilerek, belirli bir fiyat ayarlanır. Müşteriye bu fiyatın belirtilmesi ve açıklanması güven tesis etmek açısından önemlidir. Ofis ve iş yerinde veya toplum için yapılacak her alanda mimarlık firması gerekli olduğunda, mutlaka bu ayrıntılar öncesinde konuşulmalı ve her iki taraf için de, makul olan fiyat belirlenmelidir. Ayrıca işlem sonrasında ödenecek miktarın ne şekilde yapılacağı da belirtilmelidir. Bu hususlar sonrasında herhangi bir problem yaşanmaması için, oldukça önemli ayrıntılar arasında yer alır.

Anlaşma yapılmadan önce konuşulması daha doğru olacaktır. Bu ve daha birçok hususta araştırma yapmak, en önemli detayları atlamadan bilgi sahibi olmak, hem müşteri hem de firma açısından gereklidir. Sizlerde mimarlık hizmeti alacağınız zaman bu hususları göz önünde bulundurarak karar verirseniz, sonrasında pişman olmamak için önlem almış olursunuz.

Konunun detayına inmek için, İç Mimarlık Ofisi Ne İş Yapar? isimli makalemizi okumanızı öneririz.

Mimarlık Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest