1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Ofis Tasarım Trendleri
  4. Modern Bir Çalışma Alanına Sahip Olmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?
Geri Dön

HCA Mimarlığı’nın paylaşmış olduğu bu ipuçlarıyla modern ofis dekorasyonu nasıl yapılmalı öğreneceksiniz.

Modern Bir Çalışma Alanına Sahip Olmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?
Modern Bir Çalışma Alanına Sahip Olmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Modern dekor, sadece evlerde değil artık işyerlerinde de bir trend haline geldi. Bu tarzın popülaritesi, geçmişin kasvetli ve cansız ofis tasarımlarını geride bıraktı. Modern ofis dekorasyonu sade, rahat, şık ve etkili bir görünüme sahiptir. Bu nedenle günümüzde çoğu kurumsal firma, ofis dekorunda bu stili tercih etmektedir.

Modern Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Modern ofis dekorasyonun uyması gereken üç ana ilkesi vardır.

1.Basit stil

2.Minimalist mobilyalar

3.Marka tonu

Bu üç ilkeye bağlı kalarak ofisinizi tasarlamanız; hem dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşarak sadece işinize odaklanmanıza, hem de modern bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Aslında bu ilkeler verimli bir çalışma ortamı yaratmak ve ofisinizi ziyaret edenlere ferah bir ortam sağlamak için de gereklidir. Gelin şimdi modern ofis dekorasyonu nasıl yapılmalı konusunun derinlerine inelim…

Basit Stil

Bir ofiste her şeyin basit ama işlevsel olması, gelen misafirlerde hoş bir etki yaratır. Aksine ofis dekorasyonu çok şatafatlı olursa insanlarda depresyon hissi uyandırır. Bu nedenle parlak çerçeveli çekmeceler, altın yaldızlı masalar ve mum alevi şeklinde lambaları olan büyük avizelerden uzak durulmalıdır.

Gerçekten modern bir dekor istiyorsanız, çağdaş parçalara yönelmelisiniz. Yenilikçi bakış açısıyla konforun birleştiği tasarımları tercih etmelisiniz. Modern ofis tasarımlarında sofistike bir görünüm için düz çizgiler içeren şık ürünler kullanılmalıdır. Yüksekliği ayarlanabilir mekanizmalar ve iki kullanıcı için çift taraflı bir masa görevi gören akıllı tasarımlar gibi en son teknolojiyi içeren ürünler modern dekor için doğru yönde atılan bir adım olur.

Minimalist Mobilyalar

Modern ofis dekorasyonu abartısız ve karmaşadan uzak bir yerleşimi benimser. Bundan dolayı çalışma alanı aşırı mobilya ve aksesuar içermemelidir. Bu alanın olabildiğince sade görünmesi için yalnızca ihtiyaç duyulan, kullanışlı eşyalarla dekore edilmesi önemlidir. Zeminde ve duvarlarda, ne kadar az eşya olursa o kadar modernlik hissi uyandırırsınız.

Modern ofis tasarımlarının çoğunda ahşap damarlı ve metal malzemelerin sentezlendiği çalışma masaları kullanılır. Aydınlatma ürünleri de ağırlıklı olarak metaldir. Bekleme odası veya konferans odası gibi alanlar camdan veya nötr renkli malzemelerden yapılır. Bu hem iş ortamında profesyonel bir görünüm yaratmanın, hem de odayı daha büyük göstermenin en kolay yoludur.

Aynı zamanda düzenli bir çalışma hayatı başarı demektir. Ofisinizde her şeyin düzenli olması için raflardan oluşan depolama alanları oluşturabilir veya açık bir görüntü için vitrinleri kullanabilirsiniz. Çalışanların hızlı hareket edebilmesi için yürüyüş yollarını da engelsiz bırakmalısınız. Koridor duvarlarına birkaç önemli sanat eseri asılması hoş bir dokunuş olacaktır.

Marka Tonu

Dekorasyon, markanın özelliklerini yansıtmalı. Ofise gelen müşterilerin marka hakkındaki izlenimini derinleştirmek için markanın renkleri dekorasyonda da kullanılmalı. Ancak ofisi baştan aşağı sıcak renk tonlarına boğmak yanlış bir tercih olacaktır. Çünkü sıcak tonlar daha çok geleneksel tarzla ilişkilidir. Nötr ve soğuk tonlar ise modernliği haykıran renklerdir. Gri, fildişi, beyaz ve taba gibi renkler nötr olarak kabul edilir.

Bu renkler ve alt tonları, modern ofis tasarımları için ideal seçimlerdir. Hem markanızda sıcak renkler varsa bu renklerin üzerinde sıcak tonların patlaması çok daha kolaydır. Örneğin gri ve beyaz duvarların üzerine logonuzu eklediğinizde veya parlak yeşil, sarı, mavi renklerinde panolar astığınızda direk olarak dikkat çekeceği kesin. Çeşitli küçük ve basit aksesuarlarda, kompozisyonun tamamlayıcı parçaları olabilir.

HCA’nın Modern Ofis Dekorasyonu Hizmetleri

HCA, dekorasyon alanında müşteri odaklı çalışan yaratıcı bir ajanstır. İmalat ve tasarım süreci, her zaman müşteriyle tam uyum içerir. Özellikle iç tasarım çalışmalarında müşterilerin ihtiyaçları ön planda tutulur. HCA olarak bizler, etkili bir ticari amaçla yenilikçi ofisler tasarlıyoruz. Modern ofis dekorasyonu hizmetlerimiz;

  • Proje yönetimi,
  • İç tasarım,
  • Mobilya üretimi,
  • Aydınlatma tasarımıdır.

Tüm bu hizmetler kısmen veya tamamen alınabilir. Seçim tamamen sizin. İsterseniz anahtar teslim dekorasyon yapabiliriz. İhtiyacınız olan sadece tasarım hizmetiyse, bunun için de sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. HCA aracılığıyla ofisinizi ziyaret edenlere, eksizsiz bir şekilde marka imajınızı yansıtabilirsiniz.

HCA’nın Almanya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere birçok ülkeye modern ofis dekorasyonu hizmeti mevcuttur. Onlarca farklı müşterimiz için tasarladığımız ofis içi çalışmalarımızı web sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. HCA, modern ofis tasarımında bir otoritedir.

Etiketler:
Modern Bir Çalışma Alanına Sahip Olmak İçin Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan0 puan0 puan0 puan0 puan
0,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest