1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Mimari Tasarım
  4. Avrupa Ülkeleri Mimarlık Firmalarını Türkiye'den Seçiyor.
Geri Dön

Pandemi sürecinden sonra normalleşen Avrupa ülkeleri, Cafe & Restaurant ve Mağaza projeleri için, Türkiye deki mimarlık firmalarını seçiyor.

Avrupa Ülkeleri Mimarlık Firmalarını Türkiye'den Seçiyor.
Avrupa Ülkeleri Mimarlık Firmalarını Türkiye'den Seçiyor.

Hemen her alanda olduğu gibi Mimarlık alanında da, Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye hem tasarım, hem de işçilik olarak talepleri her geçen gün artıyor.

Başlıca sebeplerinin işçilik ve maliyetlerin Türkiye’den yapıldığında, ucuz olduğu düşünülmektedir. Bu elbette doğrudur. Sizlerin de bildiği gibi Avrupa’da hem işçilik çok pahalı, hem de çalışma saatlerinden ve rahatlıklarından dolayı, çok fazla zaman harcanmaktadır.

Bu yüzdende Avrupa ülkeleri iş gücünün yüksek, maliyetlerin az olması sebebi ile Türkiye'yi tercih etmeye başlamışlardır.

Özellikle pandemi sürecinden sonra, hızlı bir şekilde normalleşen Avrupa ülkeleri, Cafe & Restaurant ve Mağaza projeleri için, Türkiye'deki mimarlık firmalarına çok fazla talep olmaktadır.

İngiltere, Almanya, Fransa ya da herhangi bir Avrupa ülkesinden Türkiye deki bir Mimarlık firmasından, tasarım ve dekorasyon hizmeti almak istiyorsanız, mimarlık firmasını seçerken nasıl seçim yapmalısınız?

vintage restaurant dekorasyon hizmeti
Vintage Restaurant Dekorasyon Hizmeti

Öncelikle eğer bir referansla belirli bir firmayı veya kişiyi arıyorsanız kolay, peki ya bir tanıdığınız yoksa? O zaman pek çok tedarikçi arayan gibi internette arama motorlarında arama yaparak, onlarca firma arasından seçim yapmak zorundasınız.

Peki bulduğunuz firmalarda kriterleriniz neler olmalı?

  • Öncelikle firmanın geçmişi ve hacmine bakılmalı, firma ne zaman kurulmuş, en az 3-5 sene geçmiş olmalı ki belli bir bilgi birikime sahip olsun ve hayal kırıklığına uğramayın.
  • Mimarlık firmasının referanslarına mutlaka bakmalı ve incelemelisiniz. Her web sitesinde referans olarak konulan fotoğraf gerçeği yansıtmayabiliyor maalesef. Şöyle ki, firma web sitesine çok güzel bir cafe ya da mağaza fotoğrafı koymuş, ama sadece o cafe'nin tabelasını yapmış olabilir. Bu yüzden proje ile ilgili firmaya sorular sormaktan çekinmeyin. Kaç m2’ydi, yerde hangi malzeme kullanıldı vs.. gibi.
  • Firma daha önce yurt dışı projeler tamamlamış mı? Eğer Avrupa ülkelerinden birindeyseniz ve Türkiye'den dekorasyon hizmeti almak istiyorsanız, karar verdiğiniz firmanın mutlaka yurt dışında en az bir proje tamamlamış olmasına dikkat etmelisiniz, gümrük, vize, nakliye, gidecek personel vs.. daha önce bunu deneyimlemiş olması sürecinizi hızlandıracaktır. Elbette sadece 3D tasarım hizmeti alacaksanız böyle bir sürece gerek kalmayacaktır. Ama anahtar teslimi bir proje istiyorsanız ve tüm malzeme ve eleman buradan gidecekse en az bir proje tamamlamış olması önemli.
  • Fiyat isterken fotoğrafa göre fiyat istemeyin? Pek çok firma fiyat araştırmasını daha önce başka bir mimarlık firmasına yaptırdıkları ve muhtemelen dekorasyon + uygulama fiyatlarını yüksek buldukları için ellerindeki render tasarıma göre fiyat isterler. Bu yapılan en büyük yanlıştır. Doğrusu tasarımı yapan mimarlık firmasının fiyat teklifini bir keşif ve malzeme listesi çıkartarak teker teker fiyat vermesidir. Sizde fiyat araştırmasını bu keşif ve malzeme listesine göre yapmalısınız ki doğru bir kıyaslama yapabilesiniz. Örneğin tasarımda kullanılan ve fiyatı verilen malzeme masiftir ama fotoğrafı gösterdiğinizde firma onu uygun olması adına MDF yada SUNTALAM malzeme olarak fiyat verebilir. O zaman daha ucuza almış olmazsınız daha ucuzunu almış olursunuz.
Vintage mağaza projeleri
Vintage Mağaza Projeleri

Türkiye'den iç mimarlık hizmeti almak isteyenler için hazırladığımız bu yazımızda, avantaj ve dezavantajlarından bahsetmeye çalıştık.

HCA mimarlık olarak 25 yıllık mesleki tecrübemiz ve 2010 yılında kurulmuş şirketimizle, onlarca zincir markaya yüzlerce Mağaza, Cafe, Restaurant, Showroom, Sosyal Alan ve Ofis Dekorasyonu alanında tasarım dâhil anahtar teslimi dekorasyon hizmeti vermiş bulunmaktayız.

Yurt içi ve yurtdışında da gerek sadece mobilya, gerekse anahtar teslimi olarak projelere imza atmış bulunmaktayız.

Eğer sizde İngiltere, Almanya veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde yaşıyor ve Türkiye den Mağaza, Cafe & Restaurant ya da mobilya ürettirmek istiyor ve eksiksiz bir şekilde anahtar teslimi yapılmasını istiyorsanız, bizlere ulaşabilirsiniz.

HCA Mimarlığın İstanbul Merkez ofisinden, ve şirket Whatsapp hattımızdan bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz.

Avrupa Ülkeleri Mimarlık Firmalarını Türkiye'den Seçiyor. içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan1 puan2 puan3 puanpuanlama
4,8
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
85%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
15%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest