1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Dekorasyon Trendleri
  4. Butik Mağaza Dekorasyonu
Geri Dön

Butik Mağaza Dekorasyonu, mağazalarda vitrin tasarımının önemi ve mağaza dekorasyonunda doğru fiyat nasıl belirlenir.

Butik Mağaza Dekorasyonu Nedir?
Butik Mağaza Dekorasyonu Nedir?

Hayatımızda gelişen teknoloji ile internet üzerinden alışveriş her ne kadar yaygınlaşsa bile, halen mağazalar en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

Mağaza dekorasyonu müşteri potansiyeli açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.


Bu yazımızda mağaza açmayı düşünenlerin en çok araştırdıkları konu olan, Butik mağaza dekorasyonu ve Butik mağaza dekorasyon fiyatları hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.

Butik Mağaza Konsepti Nasıl Yapılmalı?

Mağaza dekorasyonları içerik ve konsepte göre farklılık gösterebilir. Konsept mağaza dekorasyonu, bir kimliği olan bilinir bir mağazada bulunur. Konsept mağazaların doğasında olduğu üzere, birbirinden farklı ihtiyaca hitap eden ürünler içerir.

Sattığı ürün ne olursa olsun, mağazanın şık ve ferah dizaynı ile hizmet vermesi oldukça önemlidir. Çünkü müşterilerin alışveriş yaparken kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak önemlidir. Bunun yanı sıra mağazanızda ahşap malzemelerle iç dekorasyon yapımı da profesyonellik ister.

En gözde ve dikkat çeken ürünleri en iyi şekilde bir araya getirmek, iç mimarlar tarafından profesyonelce yapılan bir hizmettir. Özellikle Butik mağazası dekorasyonu yaptırmak istiyorsanız, dekorasyona biraz daha fazla önem vermek zorundasınız.

Zincir mağazalar zaten tanınan bilinen markalardır. Bu mağazaları AVM’lerde ve caddelerde görmek mümkün. Bu mağazaların müşterileri ve müşteri kitlesi zaten bellidir.

Butik bir mağaza açmak istiyorsanız, insanlar mağazanıza ilk kez girecekse ve ismi duyulmuş bir markada değilseniz, insanları mağazanıza ancak şık ve ferah dekorasyonunuz sayesinde içeri çekebilirsiniz.

Mağazalarda Vitrin Tasarımı Önemi Nedir?

Butik Mağazanızın dekorasyonunu planlarken mağazalarda vitrin tasarımı önemi nedir dediğinizde, mağaza içerisinde kullandığınız malzemelere, ortamda kullanacağınız ışıklandırmalara, ürünlerinizi sergileyeceğiniz raf ve stantlar dahil, en ufak ayrıntıya kadar hesap edilmesi önemlidir.

Butik mağazalarda alışveriş yapan insanlar, genellikle kargaşadan uzak sakin alışveriş yapmayı tercih ederler. Bu sebeple aradığı ürünü muntazam bir şekilde rafta ya da askıda bulmak isterler. İçeride kullanılan ışık ne göz yormalı nede sönük kalmalıdır. Mağaza içerisinde gerek renk uyumu, gerekse ışıklandırma butik mağaza dekorasyonunda çok önemlidir.

Mağaza müşterileri kendilerini mağazada huzurlu hissetmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle mağaza sahiplerinin dekorasyon konusuna da büyük özen göstermeleri gerekir. Ve mümkünse de alanında uzman, daha önce mağaza dekorasyon işi yapmış bir mimarlık firması ile çalışmayı tercih etmelidir.

Sizler de eğer açmayı düşündüğünüz hep hayaliniz olan mağazanız için, güvenilir alanında uzman bir firma arıyorsanız, HCA mimarlık sizler için doğru adres olacaktır.

Çünkü HCA mimarlık 20 yıldan fazla zamandır sadece ticari mekanlarda, mağaza, cafe, ofis ve sosyal alanları tasarlar, projelendirir ve anahtar teslimi uygulamasını yapar. Mağazalarda kullanılacak tüm malzemelerin birbiriyle olan uyumunu iyi bilir. Tasarımlarını da buna göre yapar.

Şık ve Ferah Mağazalar için Tarzınızı Belirleyin!

Mağazanızın dekorasyonunda Klasik tarz, Modern tarz, Fransız tarzı veya İngiliz tarzı isteyebilirsiniz. Yeter ki ne istediğinizi bilip bunu doğru bir şekilde mimara anlatmanız çok önemli. Belirleyeceğiniz tarz kadar önemli bir konuda, dekorasyon için ayırdığınız bütçedir.

Eğer siz mağazanızın dekorasyonu için örneğin 100 bin lira ayırdıysanız, bu mağazadan içeri girdiğinizde Fransız esintisini hissetmeyeceksiniz. Bu yüzden bütçenizi oluştururken gerçekten ne istediğinizi belirlemeniz son derece önemlidir.

Mağaza dekorasyonunda doğru fiyat nasıl belirlenir?

Pek çok kişi mimarlık firmasına önceden bütçe vermek istemez. Mimardan kafasındaki tasarımı ister, mimarlık firması da işi almak için tasarımda uçarda uçar. Tasarımı şık göstermek için pahalı malzemeler, tavandan sarkıtılan halatlar, spotlar ve ışıklar kullanır.

Mağaza sahibi her ne kadar bu tasarımı çok beğense de, bu sefer bütçesini aştığı için onu çıkartalım, bunu çıkartalım diyerek tek tek elemeye başlar. Sonrası malum, hiç içine sinmeyen mağaza dekorasyonuyla baş başa kalır. Halbuki en başta “benim 200 bin lira bütçem var” denilse idi, ona göre malzeme ve aksesuarlar kullanılarak tasarlanacak ve tasarım tamamen uygulanacaktı.

Mağaza dekorasyonu planlarken elbette ki farklı mimarlık ve dekorasyon firmalarından, fiyat araştırılması yapılmalı. Ama bu yapılırken her firmaya ayrı tasarım yaptırtıp fiyat almak doğru değildir. Yani bu şekilde bir kıyaslama yapmak doğru olmayacaktır. Bir firma tasarımında masif ağaç mobilya kullanırken, diğeri MDF kullanmış olabilir.

Fiyat Araştırırken Elmayı Armutla kıyaslamayın!

Yaptıracağınız tasarımda da elmayı elma ile, armutu armut ile kıyaslamanızı öneririz. Ne demek istiyoruz bu sözümüzle kısaca anlatalım.

Mağazanızı tuttunuz metre karesi, içerisindeki kırılıp dökülecek yerler, kolonlar kirişler her şey belli. Tasarımcı bir mimar çağırın keşif çıkarsın. Tasarımda ne istediğinizi eksiksiz anlatıp bu mimara bütçe verebilirsiniz. Çünkü bütçenize göre tasarım yaptırtıyorsunuz ve ona göre bir tasarım yapabilir.

Revizelerinizi değişikliklerinizi her şeyinizi bu mimara yaptırıp, 2 boyutlu yerleşim, 3 boyutlu tasarım projeniz ve keşif listenizle artık fiyat teklifi almaya hazırsınız.

Elinizdeki çizim ve keşif listesi ile artık istediğiniz firmadan fiyat teklifi alabilirsiniz.

Çünkü fiyat veren herkes aynı tasarıma ve aynı malzemeye fiyat vereceği için, doğru bir kıyaslama yapabilirsiniz.

Bu şekilde fiyatlar da zaten üç aşağı beş yukarı birbirine yakın olacaktır.

Bundan sonrasında iletişimi iyi olan, dürüstlüğüne ve iş disiplinine güvendiğiniz bir firma ile sözleşmenizi yapabilirsiniz.

HCA mimarlık, 20 yıldan fazla zamandır global ve yerel pek çok zincir markaya dekorasyon hizmeti vermiştir. Dekorasyon alanındaki tüm işlerinize taliptir.

Alanında uzman kadromuz ile zamanında teslim edilen, profesyonel ve kaliteli bir dekorasyon hizmetini alabilirsiniz.

Dilerseniz, projelerimiz üzerinden yaptığımız mağaza dekorasyonlarını görebilir, buna göre bir karara varabilirsiniz.

Butik Mağaza Dekorasyonu içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan1 puan2 puan3 puan0 puan
4,3
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
50%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
25%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
25%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest