1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Ofis Tasarım Trendleri
  4. Ofis Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Geri Dön

Çalışanlarınızın her gün üretken ve enerjik olabilmesi için ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktaları bu yazımızda sıraladık.

Ofis Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Ofis Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yeni işyeriniz için bir uzmandan ofis dekorasyonu hizmeti alabilirsiniz. Veya mevcut işyerinizde değişikliğe giderek yenilikçi bir tasarım isteyebilirsiniz. Bu yazımızda ışıktan, renk şemasına kadar ofis dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladık. İşletme imajınızı, profesyonel bir dekorla desteklemek istiyorsanız HCA’nın sizler için hazırladığı bu ipuçlarına odaklanmalısınız.

Ofis Dekorasyonuna Marka Renklerinizi Entegre Edin

Markalaşma inanılmaz ölçüde değerli bir kavramdır. Çünkü ziyaretçilere hangi konumda olduğunuzu ve nereye yükselmek istediğinize dair net bir vizyona sahip olduğunuzu gösterir. Bundan dolayı ofis tasarımında dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı markanın olabilecek her şeyde kullanılmasıdır.

Duvardaki logodan, camlı kapılarda yazan slogana kadar işletmenizin kimliği birçok yerde bulunmalıdır. Buna ofis dekorasyonu için renk seçiminizde dahildir. Kullanılacak olan ana renklere, markanızın renklerini de dahil edin. Böylece müşteriler için olumlu bir şirket imajı çizebilir ve personellerinizle daha güçlü bir bağ kurabilirsiniz.

Orta Duvarları Yıkın ve Gerekirse Saydam Bölücüleri Kullanın

Açık ofis tasarımı, çalışanları işbirliğine teşvik edebilecek denenmiş ve kanıtlanmış bir yöntemdir. Hem çalışanlar için sinerjik bir his, hem de ziyaretçiler için çağdaş bir işyeri havası sunar. Modern ofis dekorasyonu örneklerini incelerseniz, çoğunlukla duvarların yıkıldığını ve açık plan bir yerleşim düzeni sağlandığını görürsünüz.

  • Açık ofis dekorasyonu işbirliğini arttırmak için mükemmel bir fikirdir.
  • Ekip üyeleri arasında iletişim güçlenir.
  • Ofis olduğundan daha büyük bir görünüm kazanır.
  • Davetkar bir atmosfer oluşur.
  • Çalışanlar sohbetlere katılmaya ve bilgi alışverişi yapmaya daha yatkın olurlar.

Yan Duvarları Boş Bırakmayın

Ofis duvarlarında büyük sanat eserlerinin ve takvimlerin yer alması, çalışanlara yaratıcı fikirler bulma ve günlük işleri takip etme fırsatı verir. Bu detaylar, normal ofis ortamından farklı bir ambiyans yakalanmasını sağlar. Ekip üyelerinin yaptıkları işe odaklanmalarını ve proje sürelerini takip etmelerini kolaylaştırır.

Ofis Dekorasyonunda Depolama Alanının Önemi

HCA ofis dekorasyonu hizmeti verirken, yeterli depolama alanı oluşturulmasına çok önem vermektedir. Çünkü yoğun bir ofiste, işlerin aksamadan ilerlemesi için düzen şarttır. Dekorasyon hizmeti almayan ofislerde, genellikle depolama alanı sonradan düşünülür. Zamanla evraklar, dosyalar birbirine karışmaya başlayınca bu en büyük şikayetlerden biri olarak ortaya çıkar.

Bu nedenle kusursuz bir ofis tasarımı hizmeti vermeyi hedefleyen HCA, kilitli dolardan tekerlekli raflara kadar birçok depolama alanını önceden hazır eder. Bu iç mekanın yalnızca düzenli görünmesini sağlamakla kalmaz, zamanla işler yoğunlaştıkça çalışanların düzenli kalmasını da sağlar.

Doğal Işıktan En İyi Şekilde Faydalanın

Yetersiz ışıklandırma alanı olduğundan daha küçük göstereceği için klostrofobiyi tetikleyebilir. Bu da çalışanların ruh halini olumsuz etkiler. Aynı zamanda bir ofiste doğal aydınlatma ne kadar az olursa, çalışanlarda o kadar uyku hali oluşmaya başlar. Gün ışığından yararlanmanın en kolay yolu ise daha fazla pencerenin olduğu bir tasarım planını benimsemektir.

Mesai saatleri içerisinde panjurların kapalı olması bile üretkenliği azaltmaktadır. Tabi tüm işyerlerinin cephesi, doğal aydınlatmaya uygun olmayabilir. Böyle durumlarda ofis içinde ışığın geçmesine izin vermek için cam bölmelerle, odaların tasarlanması daha doğrudur. Gizlilik problemlerinin oluşmaması için de ofis dekorasyonunda en iyi teknoloji akıllı camlardır.

Mola Yeriniz Mutlaka Olsun

Çalışanların öğle arasında vakit geçirebilecekleri, dinlenme saatlerinde çay kahve içebilecekleri bir mola yeri mutlaka olmalıdır. Onların yeniden şarj olabilmeleri ve yaratıcı fikirler bulabilmeleri için bu gereklidir. Ofis dekorasyonu yapılırken kahve makinesi, bardaklar ve diğer malzemeler için dolaplı bir tezgah, soğuk içecekler için buzdolabı ve çalışanların dinlenmesi için sandalyeler, puflar konulabilir.

Vurgulu Bir Duvar Rengi ve Benzersiz Mobilyalar

Ofis havasının boğulmaması ve çalışanların üretkenliğinin azalmaması için duvar rengi seçimi oldukça önemlidir. Bunun için vurgulu renk tonlarının tercih edilmesini önermekteyiz. Ardından mobilya ve diğer araç gereçlerde aydınlık atmosferi yakalamak için nötr tonlar kullanılabilir.

Mobilyaların benzersiz olması da, çağdaş bir ofis için gereklidir. Şirketimizin tasarlayıp ürettiği mobilyalar sadece müşterilerimize özel olmaktadır. Size özel sunumlarımız arasında markanıza hitap eden farklı desen ve modelde masalar, sandalyeler, koltuklar ve kanepeler bulabileceğinizi garanti ederiz. HCA’nın sağlamış olduğu ofis dekorasyonu hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz 0850 460 14 22 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Etiketler:
Ofis Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuan0 puan
4,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest