1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Mimari Tasarım
  4. İç Mimarlık Hizmetleri Nelerdir?
Geri Dön

İç mimarlık hizmetleri nelerdir? Bu hizmetlerin ortalama maliyetleri nedir? Anlaşma sağladığınız iç mimarlık firması nelerden sorumludur?

İç Mimarlık Hizmetleri Nelerdir?
İç Mimarlık Hizmetleri Nelerdir?

İç mimarlık hizmetleri projelendirme çalışmalarından uygulama işlerine kadar tüm süreci kapsayabilir. Bir iç mimarın görevi mekana göre tasarımsal çözümler üretmektir. Örneğin ticari alanlarda iç mimarlık hizmeti ile müşterilere daha kullanışlı, işlevsel, verimli ve konforlu bir iç mekan sunulur. Bu konuda en çok merak edilen soruları ve yanıtlarını aşağıda listeledik…

İç Mimarlık Hizmetleri Hakkında Merak Edilenler

İç Mimarlık Firması Nelerden Sorumludur?

İç mimarın odak noktası, müşterinin stil tercihine göre bir yapının iç mekanını tasarımsal olarak düzenlemektir. Bunu yaparken işlevsel mobilya tercihlerinden, konsepte uygun renk seçimlerine kadar her şeyden sorumludur. Bir perakende mağazası için iç mimarlık hizmeti talep edildiğinde ise müşteri davranışları baz alınarak bir tasarım planı hazırlanacaktır. Çünkü perakende mağazaları, müşterilerin satın alma eğilimlerine göre dekore edilmelidir.

Neden Profesyonel Bir İç Mimarlık Firması ile Çalışılmalıdır?

Elbette ki bir iş yeri açmaya karar verdiğinizde elektrik, mekanik, boya, tavan ve taban işlerinde ustalarla çalışarak baştan sonra kendi kararlarınız doğrultusunda bir dekorasyon yaptırabilirsiniz. Fakat bu sizin profesyonel olduğunuz bir alan olmadığı için sürecin uzamasına neden olacaktır. Ayrıca her iş için farklı usta bulmanız gerekecek. Bu da, zorlu bir süreçten geçeceğiniz anlamına gelir.

İşin maddi boyutu ise inanılmaz. Zemin malzemelerinin yenilenmesi, mobilyaların değiştirilmesi, duvarların boyanması, aydınlatma ürünlerinin seçilmesi derken ayırdığınız bütçeden çok daha fazlasını harcayabilirsiniz. Bu nedenle uygun maliyetli, zamanında ve profesyonel bir çalışma için işin uzmanıyla yani bir iç mimarlık firması ile çalışmalısınız.

İç Mimarlık Firmasının Ne Gibi Artıları Olur?

HCA, müşterilerine uygun fiyatlı iç mimarlık hizmetleri sunmaktadır. Bunun en önemli nedeni tedarikçilerle çalışmak yerine kendi bünyesinde mobilya üretimi yapan profesyonel bir kadro bulundurmasıdır. Bu durum daha uygun fiyatlara hizmet sağlanmasına yardımcı oluyor. İkinci önemli konu yasal izinlerdir.

Firmamızdan hizmet aldığınızda yönetmeliklere uygun çalışmalar gerçekleştiğinden emin olabilirsiniz. Oysa iç mimari tasarım için profesyonel bir yardım almadan kendiniz harekete geçseniz, bazı şeylerin şehir yönetmeliklerine aykırı olduğunu bilmeden yasaları çiğneyebilirsiniz. Örneğin mağaza açmaya karar verdiğiniz ve görsellik açısından iç duvarın birini yıktırdınız. Bu yönetmeliklere uygun bir çalışma değilse büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.

İç Tasarımın En Önemli Unsurları Nelerdir?

İç tasarım öğeleri mekânsal farklılardan dolayı değişebilir. Ticari alanlarda en önemli faktörler; konsept tasarımı, düzen, aydınlatma, mobilyalar ve renk paletidir. HCA ticari alanlar için iç mimari tasarım planı hazırlarken, satış oranlarını arttıran kanıtlanmış verileri kullanır. Mekanda huzurlu ve güvenli bir his oluşturacak renkleri, rahatlıkla kullanılabilecek mobilyaları, ürün ve hizmet sunumunu kolaylaştıracak aydınlatma aksesuarlarını belirleyerek işlevsellikle görselliği bütünleştiren bir çalışma gerçekleştirir.

İç Mimarlık Hizmetlerinin Maliyeti Nedir?

İç mimarlık hizmetlerinin maliyetini değiştirecek bir dizi unsur vardır. İç mimardan tasarım çalışması, proje yönetimi, aydınlatma veya mobilyalar için hizmet alabilirsiniz. Bunlar için belirgin bir fiyat söylenemez. Çünkü mekanın metrekaresinden, istenen mobilyaların özelliklerine kadar birçok faktöre bağlı olarak iç mimari tasarım süreci değişebilir.

İç Mimarlık Hizmetlerinin Maliyeti Nedir?

Dekorasyonun tamamlanması ne kadar zaman alacak? Mobilya üretiminde kullanılacak olan malzemelerin kalitesi nedir? Maliyet arttırıcı ekstra istekler olacak mı? Bu soruların yanıtlarına göre iç mimar talep ettiği ücreti belirler.

HCA’dan Anahtar Teslim Hizmetler

HCA’dan belirli bir görev için iç mimarlık hizmeti alabilirsiniz. Örneğin mağaza açtınız fakat raf düzeninin satış odaklı olduğunu düşünmüyorsunuz. Böyle durumlarda sadece raf dizaynı için sizlere yardımcı olmamızı isteyebilirsiniz. Ancak yeni bir mağaza açma hedefiniz varsa HCA’dan anahtar teslim dekorasyon ve uygulama hizmeti alarak, her şeyin profesyonelce olmasını sağlayabilirsiniz.

Bazı iç mimarlar bu hizmetlerden sadece birinde uzmanlaşır. HCA ise kendi bünyesinde profesyonel bir ekip bulundurmaktadır. Böylelikle müşterilerimize A’dan Z’ye tüm iç mimarlık hizmetlerini kapsayan bir seçenek sunuyoruz. Sizi yormadan, hiçbir işle uğraştırmadan her ayrıntının kusursuz bir şekilde halledildiği anahtar teslim bir çalışma teklifinde bulunuyoruz.

Anahtar teslim dekorasyon ilk toplantıdan, son mimari dokunuşa kadar her şeyi kapsar. Bu gerçekten eksiksiz bir hizmettir. Hayalinizdeki ticari alanı yaratmak için gerekli olan tüm çalışmaları içerir. Benzersiz bir mağazanız, restoran ya da kafeniz olsun istiyorsanız tasarım planını hemen oluşturmamız için bizi arayabilirsiniz. İşletmenizin iç mimarlık çalışmalarını biz yürütelim ve satış odaklı bir alan dekorasyonu yapalım.

Bizlere 0850 460 14 22 numaralı telefondan ulaşabilir veya info@hca.com.tr adresine yazabilirsiniz.

Etiketler:
İç Mimarlık Hizmetleri Nelerdir? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest