1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Genel
  4. Mağazalarda Korona Virüse Karşı Önlemler
Geri Dön

Mağazalarda Korona Virüse Karşı Önlemler nelerdir? korona virüsten nasıl korunuruz ve dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Mağazalarda Korona Virüse Karşı Önlemler
Mağazalarda Korona Virüse Karşı Önlemler

Korona virüs perakende sektörünü tehdit ediyor! Mağazalarda korona virüsten nasıl korunuruz?

Bu günlerde dünyanın konuştuğu ve pandemic bir virüs olan korona virüsü gündemin en önemli konusu oldu ve sanıyorum ki önümüzdeki birkaç ay da gündemi etkileyecek konuların başında gelecek.

İlk olarak Çin de görülen başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı saran bu virüs, insanları sosyal ve ekonomik olarak etkilemektedir. Korona virüs küresel ekonomiyi kötü yönde etkiliyor. Birçok ürün ya da yedek parçalar Çin’de üretilerek dünyaya satılmaktadır. Fakat virüs nedeni ile ülkedeki fabrikaların birçoğu kapalı durumdalar. Sadece üretim değil perakende ve hizmet sektörü de Korona virüs tehlikesi altında. Bu Korona virüsü küresel ekonomiyi 1,1 trilyon dolar civarında etkisi olacağı tahmin ediliyor. Bu salgın 1929 buhranı gibi küresel bir buhran olacağı tahmin ediliyor.

Korona Virüs Perakende Sektörünü Tehdit Ediyor.

Korona virüsün perakende sektörüne zararını minimuma indirmek için beler yapılmalı?

Korona virüs başta perakende sektörü olarak AVM’ler, mağazalar, cafeler, restoranlar gibi birçok alanı etkilemektedir. Perakende firmaları bu konuda mağaza yapım aşamasında ve sonrasında açıldıktan sonra alınması gereken önlemeler vardır.

Bu günlerde tüm insanlar bu konuya dikkat ederken firmalar kendi alacakları önlemeleri artırılması ve bu aldıkları önlemleri halka duyurarak müşterilerine güven vermeli böylelikle satış kayıplarını minimuma indirmeye çalışmalıdırlar.

Mağaza temizliklerini artırarak ilave dezenfektan ürünler kullanarak temizlenebilir. Gün içerisinde insanların ellerinin değdiği yerleri 3 – 4 saat aralıklarla silinebilir. Mağaza giriş ve çıkışlarına müşteri ve çalışanların kullanabileceği dezenfektan sıvılar konulabilir. Bu sayede hijyene ne kadar önem verildiğini de müşterilerine gösterebilirler.

Mağazalarda Korona Virüsten Nasıl Korunuruz?

Mağazalar yapılırken tasarım, kalite, işlevsellik, vitrin, raf sistemleri vb. birçok konuya dikkat ederiz. Depo, cephe, mağaza içi satış alanı, merdivenler, personelin kullandığı alanlar yani tüm mağaza alanında hijyene gereken önem verilmemektedir.

Mağaza dekorasyonu yapılırken zemine dokunan mobilya, elektrik prizleri, yer stantları vb. tüm modüller sudan etkilenmeyecek malzemeden yapılmalı ve ayaklı olmalı.

Birçok yere süzgeç konularak tüm mağazanın yıkanabilir olması sağlanabilir. Süzgeç imkanı yok ise paspas ile silinebilir. Suya dayanıklı anti bakteriyel seramik veya PVC gibi malzemeler kullanılmalıdır.

Mümkünse tüm duvarlar; pürüzsüz ve çok düzgün, çıkıntıları olmayan ve keskin köşesiz yapılmalıdır ki silinebilmesi kolay olsun. Tüm duvar ve kolon gibi birleşimlerde keskin köşeler inşaat aşamasında yuvarlak hale getirilmelidir.

Mağazalarda Korona Virüsten Nasıl Korunuruz? Mağaza içerisinde kullanılan tüm mobilyalar, duvar boyaları, kasa ve diğer malzemeler anti bakteriyel ve silinebilir olmasına dikkat edilmelidir. Klima ve havalandırma sistemlerindeki tüm filtreler düzenli temizlenmeli ve cihaz bakımları düzenli olarak yapılmalıdır.

Mağaza ne kadar küçük olursa olsun temizlik malzemeleri için ufakta olsa bir alan ayrılmalarıdır.

Giriş çıkış, WC vb. kapıların otomatik kapı olması el hijyenini sağlayacaktır. WC’ler özellikle son dönemde benzin istasyonlarında yapıldığı gibi el değmeden kullanılabilir fotoselli sistemler kullanılmalıdır.

Etiketler:
Mağazalarda Korona Virüse Karşı Önlemler içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest