1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Genel
  4. Işıl Işıl Bir Mağaza Dekorasyonu İçin 6 Basit Öneri
Geri Dön

Işıl ışıl bir mağaza dekorasyonu için 6 basit öneride bulunduk. Bu fikirleri uygulayarak müşterilerinizin dikkatini kolayca çekebilirsiniz.

Işıl Işıl Bir Mağaza Dekorasyonu İçin 6 Basit Öneri
Işıl Işıl Bir Mağaza Dekorasyonu İçin 6 Basit Öneri

Mağaza dekorasyonu için nereden başlamanız gerektiğine emin değil misiniz? Burada dikkat çekici bir iç mekan yaratmanın bazı püf noktalarına değineceğiz. Fakat başarılı bir mağaza dekorasyonu ve uygulama çalışmaları için sadece estetik unsurlar yeterli değildir. Aynı zamanda şu koşullarında yerine getirilmesi gereklidir:

  • Vitrinde yer alan kampanyalar ve indirim panolarıyla müşterilerin mağaza içini merak etmesi sağlanmalı.
  • Müşterilerin güvenini kazanmak için mağaza konsept tasarımı, markanın ürün ve hizmetleriyle alakalı olmalı.
  • Ürünler karmaşan uzak bir şekilde gruplandırılmalı.
  • Moda olan parçalar ve ilginç tasarım ürünleri, müşterilerin görebileceği yerlere konumlandırılmalı.

Şimdi gelelim mağaza dekorasyonunun dikkat çekici olabilmesi için neler yapılması gerektiğine…

Işıl Işıl Bir Mağaza Dekorasyonu İçin 6 Basit Öneri

1.Göz Alıcı Bir Vitrine Sahip Olmalısınız

Harika bir vitrine sahip olmanız, yoldan geçen kişileri mağazanızı ziyaret etmek için teşvik eder. Bu nedenle mağaza dekorasyonu yapılırken, vitrin bölümünde görsel öğelere çok daha fazla önem verilmelidir. Havalı bir vitrin yaratmak için her detay üzerinde profesyonellikle çalışılmalıdır. Mankenlerin boyutlarına, vitrin düzeninin tasarımına ve yerleştirilecek öğelerin stiline bile dikkat edilmelidir.

Vitrinde müşterileri çekebilecek en önemli unsur aydınlatmadır. Bu çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Mağaza vitrininde fark edilebilirliği arttırmak istiyorsanız, parlak renkli lambaları ve farklı görsel etkiye sahip aydınlatma ürünlerini kullanmalısınız. Alışverişe çıkan kişilerin bu şekilde aydınlatılmış vitrinlerden etkilendikleri bilinmektedir.

2.Mağaza İçini Konsepte Uygun Şekilde Tasarlanmalısınız

Mağaza iç dekorasyonunda amaç diğer mağazalardan farklı bir görsellik yaratmaktır. Ancak bunu yaparken ürünlerinize uygun bir konsept olmasına özen göstermelisiniz. Mağazanızın kat planından, mobilyalarına kadar her şey kimliğinizi gösterecek şekilde tasarlanmalıdır. Örneğin elektronik ürün satan bir mağazanın rakiplerinden ayrılması için daha modern bir dekorasyona sahip olması gereklidir.

3.Müşteriler İçin Özel Tasarlanmış Mobilyalar Kullanmalısınız

İnsanlar hep benzer şeyleri gördüklerinde sıkılırlar ve alışverişe çıktıklarında farklı bir mağaza arayışına girerler. Mağaza dekorasyonu ve uygulama çalışmalarında farklılık yaratmanın en kolay yolu özel tasarımlardır. Neticede amacınız dekoratif bir algı yönetimidir. Bunun için de koltuk, raf, masa, sandalye ve puf gibi tüm mobilya ürünlerinin özel olarak tasarlanması gerekmektedir.

4.Aydınlatma Üzerinde Yoğunlaşmalısınız

Mağaza içi dekorasyonda en önemli görev yine aydınlatma elemanlarına düşmektedir. Çünkü aydınlatma, ürünler üzerinde görsel çekicilik sağlanmasını kolaylaştıran en büyük faktördür. Zemine yerleştirilen boy mankenlerinin veya raflardaki mankenlerin, çeşitli ışık kaynaklarıyla desteklenmesi o ürünler için etkileyici bir his uyandırır.

Ayrıca genel olarak mağazanın aydınlatma tasarımı, görsel algıyı doğrudan etkiler. İçeri giren müşteri kasvetli bir atmosfer olduğunu düşünürse kısa zamanda mağazadan çıkma eğiliminde olur. Mağazanızı peri ışıkları ve sarkıt lambalar ile süslerseniz, müşteriler kendilerini daha mutlu hissedecekleri için satın alma kararı verebilirler. Bunlardan dolayı mağaza iç dekorasyonu, harika bir aydınlatmayla bütünleştirilmelidir.

5.Çekici Renk Kombinasyonları Seçmelisiniz

Benzersiz bir mağaza dekorasyonu ile rakiplerinizden ayrışmanın diğer bir yolu renk seçimidir. Evet satış yapılan ürün gruplarına yönelik renkler ön planda tutulmalıdır. Ancak müşterilerin kalıcılığını sağlamak için ağırlıklı olarak kullanılan renkler, diğer mağazalardan farklı olmalıdır. Bu şekilde müşterileriniz marka isminizi hatırlayamasa bile mağazanızı renklerinden dolayı kolaylıkla hatırlayabilir.

Mağaza iç dekorasyonu için seçtiğiniz renkler hem göz alıcı, hem de birbiriyle uyum içerisinde olmalıdır. Hedef kitle renk seçiminde etkin bir rol oynar. Yetişkinlere yönelik ürün satışı yapan yerlerde konsepte uygun renk tonları kullanılabilir. Fakat mağazanızda çocuklar için ürünler pazarlıyorsanız, eğlenceli bir iç mekan yaratabilmek adına pembe, mavi, yeşil, turuncu gibi parlak ve canlı renkleri tercih etmelisiniz.

6.Mekana Şıklık Katacak Objelerden Yararlanın

Değişik duvar kağıtları, gösterişli aksesuarlar ve bitkiler ile iç mekana şıklık katabilirsiniz. Bu konuda farklı boyutlarda asılı veya raflara yerleştirilmiş mikro bitkilerden yardım alabilirsiniz. Canlı bitkilerin bakım gerektiğini düşünürseniz, alternatif olarak rengarenk yapay çiçekleri kullanabilirsiniz. Farklı atmosferler için renkli balonlar, modern tablolar veya küçük heykeller de işe yarayabilir.

HCA olarak profesyonel mağaza dekorasyonu hizmetlerimiz ile müşterilerimize hayal gücümüzü yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizin de bu konuda yaratıcı tasarımlara ihtiyacınız varsa 0850 460 14 22 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Mağaza konsept tasarımı hizmetinde anlaşma sağladığımızda, 3D ve projelendirme süreçlerimizi sizinle birlikte tamamlayarak sonuçların kusursuz olmasına özen gösteriyoruz.

Etiketler:
Işıl Işıl Bir Mağaza Dekorasyonu İçin 6 Basit Öneri içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest