1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Dekorasyon Trendleri
  4. Market Dekorasyonu Fikirleri, Uygulamaları ve Örnekleri
Geri Dön

HCA’daki market dekorasyonu fikirleri ve örneklerini keşfedin. Market içi dekorasyon uygulamalarını inceleyerek yaratıcı fikirler edinin.

Market Dekorasyonu Fikirleri, Uygulamaları ve Örnekleri
Market Dekorasyonu Fikirleri, Uygulamaları ve Örnekleri

Yiyecek, içecek ve çeşitli tüketim mallarının satışını gerçekleştirmek için reyon, stant ve kasa bölümünün dizaynını yapma, aydınlatma, ses, soğutma ve ısıtma sistemlerini kurma çalışmalarının bütününe market dekorasyonu denir.

İster küçük bir market olsun, ister süpermarket. Her ikisinde de market içi raf dizaynı satışları direkt olarak etkiler. Müşteriler aradıklarını hemen bulabilmek, ürünler ve fiyatlar arasında rahatlıkla karşılaştırma yapmak isterler. Bu nedenle market dekorasyonun satış ve pazarlamadaki önemi küçümsenemez.

Market Dekorasyonu Fikirleri

1.       Olumlu bir alışveriş deneyimi yaratmak için stratejik bir şekilde market içi raf dizaynı yapılmalıdır.

2.       Mümkün olduğunca çok ürün sergilemek ve düzenli gruplandırmak için raflar arasındaki ölçü doğru belirlenmelidir.

3.       Müşterilerin alanda rahat hareket edebilmeleri için market dekorasyonu yapılırken sahip olunan metrekareye göre yerleşim düzeni sağlanmalıdır.

4.       Tüketicilerin aradıklarını hızlıca bulabilmeleri için tabelalar kullanılmalıdır. Süpermarketlerde meyve sebze, hazır gıda, kasap, unlu mamuller ve temizlik gibi sıkça aranan bölümlerin işaretleri görünür boyutta ve yerde olması çok önemlidir.

5.       Tabelalar ve işaretler, mekanın tavan yüksekliğine göre konumlandırılmalıdır.

6.       Manav bölümünde ekstra alan yanılsaması vermek için aynalardan faydalanmak gerekir.

7.       Görünürlüğü arttırmak ve müşterilerin kolayca fiyat-ürün bilgilerine ulaşmasını sağlamak adına aydınlık bir ortam yaratılmalıdır.

8.       Kapalı alanların havası, verimli çalışan bir sistem olmadığında dışarıdaki havadan çok daha kirli olabilir. Bu nedenle market dizaynı yapılırken havalandırma ve iklimlendirme sistemlerine özen gösterilmelidir.

9.       Kampanyalı ürün satışları için marketin tam orta kısmında bir bölüm oluşturulması gerekir. Bu, tüm müşterilerin kampanyada olan ürünleri rahatlıkla görmelerini sağlar.

10.   Market dekorasyonu depolama alanlarını da kapsayan bir çalışmadır. Yeterince ürünün stoklanabilmesi için depolama alanlarının geniş tutulması önemlidir.

HCA’nın Market Dekorasyonu Uygulamaları ve Örnekleri

Market dekorasyonu yapan firmalar arayışındaysanız, doğru adrestesiniz! HCA yıllardır market dizaynı sektöründe hizmet vermekte ve bu alanda başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Üretimden uygulamaya kadar market dekorasyonun tüm aşamalarında müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyoruz.

Müşterilerimizle ortak bir çalışma yürütmeye ve iş disiplinine çok önem veriyoruz. Özellikle satışları direkt etkileyen market içi raf dizaynı konusunda tüketici davranışlarını ve bilimsel verilere göre projelendirme yapıyoruz. Bu şekilde görsel açıdan dikkat çekici, teknik açıdan ise faydalı bir dekor çalışması gerçekleştiriyoruz.

Market Dekorasyonu Örnekleri

Market açmayı düşünüyorsanız ya da değişime ayak uydurmak için modern bir market dekorasyonu yaptırmak istiyorsanız, aşağıdaki projelerimizi inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

HCA’nın hizmet verdiği çeşitli market dekorasyonu örnekleri:

ANTAKYA PRIME MALL AVM

ANTAKYA PRIME MALL AVM
ANTAKYA PRIME MALL AVM

İSTANBUL PENDİK ŞOK MARKET

İSTANBUL PENDİK ŞOK MARKET
İSTANBUL PENDİK ŞOK MARKET

ATAŞEHİR TREND TABACCO

ATAŞEHİR TREND TABACCO
ATAŞEHİR TREND TABACCO

ANTALYA LARA MİGROS

ANTALYA LARA MİGROS
ANTALYA LARA MİGROS

Market Dizaynını Nasıl Yapıyoruz?

Market dizaynı için alan büyüklüğünü, bilimsel verileri ve tüketici satış analizlerini baz alarak bir yerleştirme planı hazırlıyoruz. Bu planı uygularken müşterilerin alışveriş sepetleri ile rahat hareket edebilecekleri bir yürüyüş yolu bırakıyoruz. İnsanların zaman kaybetmeden aradıkları ürünü bulabilmeleri için bilgi ve yön levhaları gibi işaretleri kullanıyoruz. Rafların ve yön levhalarının yüksekliğini tüketici davranışlarına göre ayarlıyoruz.

İç mekanda ürün bilgilerinin ve fiyat etiketlerinin net okunabilmesi için aydınlatmaya önem veriyoruz. Dış mekanda ise insanların marketlerinize ilgi duyması için büyüleyici bir aydınlatma tasarımı yapıyoruz. Market içi raf dizaynında ve diğer gerekli alanlarda birinci sınıf malzemeler kullanıyoruz. Zemin kaplama, mobilyalar, raflar, asma tavan ve yalıtım malzemelerinin kesinlikle doğa dostu olmasına büyük önem veriyoruz.

Tezgahların olduğu bölümlerde alanı daha geniş göstermek için aynalardan faydalanıyoruz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, bütçenize uygun fiyatlarla eksiksiz bir market dizaynı oluşturuyoruz. Amacımız projesini gerçekleştirdiğimiz marketin fonksiyonel, estetik, düzenli bir tasarıma sahip olmasını sağlamaktır.

Popüler bir market dekorasyonu firması olarak marketin ilgi çekici olabilmesini ve satışların artmasını sağlayan çeşitli tasarım seçenekleri sunuyoruz. 11 yılı aşkındır sektörde olup, profesyonel ekibimiz sayesinde daha deneyimli tasarımları kullanıcılara ulaştırıyoruz. Hizmetlerimizi her zaman belirli bir zaman sınırı içerisinde sunuyoruz. Uzmanlarımız gerekli kontrolleri gerçekleştirerek, işin doğru zamanda teslim edilmesine önem veriyor.

Hizmet kalitemiz kadar malzeme kalitemize de güveniyoruz. Uzun yıllar kullanabileceğiniz dayanaklı, birinci sınıf malzemeler ile market dekorasyonu yapıyoruz. Bizimle birlikte keyifli bir dekorasyon süreci geçirmek isterseniz, web sitemiz üzerinden veya telefon numaramız aracılığıyla 0850 460 14 22 iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler:
Market Dekorasyonu Fikirleri, Uygulamaları ve Örnekleri içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest