1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Dekorasyon Trendleri
  4. Cafe&Restoran Dekorasyonunda Satışları Etkileyen 7 Faktör
Geri Dön

Kusursuz bir cafe&restoran dekorasyonu ile müşterileri kitlenizi arttırabilir ve daha fazla para kazanabilirsiniz.

Cafe&Restoran Dekorasyonunda Satışları Etkileyen 7 Faktör
Cafe&Restoran Dekorasyonunda Satışları Etkileyen 7 Faktör

Müşteri kitlesi çok geniş olan kafe ve restoran sahipleri, bu noktaya kusursuz bir cafe&restoran dekorasyonu ile geldiklerinin farkında. Hemen hemen herkesin sosyal medyalarda check-in yaptığı bir çağda yaşıyoruz. Bu nedenle insanlar modern, şık ve albenisi olan mekanlara gitmek istiyorlar. İşletmenizin daha fazla müşteri çekebilmesi için iç mekan tasarımında dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Cafe&restoran dekorasyonunda satışları etkileyen 7 faktör şunlardır:

  • Konsept
  • Göz alıcı bir giriş
  • Güçlü renkler
  • Doğru Aydınlatma
  • Konsepte uygun müzikler
  • Ev rahatlığında mobilyalar
  • Hoş bir lavabo bölümü

1. Konsept

Dekorasyonun ilk adımı konsepte karar vermektir. Çünkü birçok detay, konsepte göre şekillenir. Örneğin bir İtalyan restaurantı konseptinde; çoğunlukla tavandan sarkan lambalar, rüstik duvarlar ve kırmızı-beyaz kareli örtüler yer almaktadır. Çin yemekleri sunan bir restoranda ise minimalist tasarım öne çıkacaktır. Bu nedenle kafe ve restoran dekorasyonu için ilk aşama, müşterilerinize ne tür bir ortam sunacağınıza karar vermektir.

2. Göz Alıcı Bir Cephe Tasarımı

Başarılı kafe ve restoran dekorasyonlarını incelerseniz, hepsinde cephe tasarımının güzelliğiyle ilgi çektiğini fark edersiniz. Çünkü bu tarz işletmelerin müşteri kitleleri belirsiz ve akıcıdır. Kapının önünden geçen bir yaya trafiği var ve onları içeri yönlendirmek için gösterişli bir giriş lazım. Mekanın adının yazılı olduğu ışıklı veya neon renkli tabela, farklı tasarımda giriş kapısı veya alışılmadık duvar kağıtları ile ön tarafta göz alıcı bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

3. Güçlü Renkler

Cafe&restoran dekorasyonu yapılırken iç mekanda yaratılmak istenen ambiyans 4 ana faktöre bağlıdır. Bunlar:

  • Renk
  • Koku
  • Işıklandırma
  • Müzik

Dördü de, insan psikolojisini etkileyen faktörlerdir. Öncelikle kullanılan renklerden başlayalım. Doğru renkler ile müşterilerinizin daha fazla sipariş vermesini sağlayabilirsiniz. Nasıl mı?

Kafe ve restoran tasarımlarında sarı ve kırmızı tonlarının sık kullanılmasının sebebi, bu renklerin zihnimizde daha fazla yeme dürtüsünü oluşturmasıdır. Küçük mekanları daha büyük hissettirmek içinse beyazın gücünden faydalanılır. Müşterilerin rahatlaması için koyu kırmızı ve kahverengi gibi renkler kombinlenir.

4. Doğru Aydınlatma

Bir kafeyi ya da restoranı tasarlarken, sorulması gereken ana sorulardan biri aydınlatma nasıl olacak? Doğal aydınlatma mı yoksa armatürlerden faydalanarak ışıklandırma mı yapılacak? Kafe restoran dekorasyonu için en iyi aydınlatma hangisi derseniz kazanan kırmızıdır. Çünkü açlık hissi uyandırır, daha fazla yemek yemeye teşvik eder. Bu nedenle genellikle iç tasarımda kırmızı aydınlatma kullanılır.

Parlak ışıklar tercih edilmemelidir. Bu, müşterilerin dikkatini yemeklerden uzaklaştıracak ve aşırı parlaklıktan dolayı onları rahatsız edecektir. Romantik veya rüstik bir atmosfer yaratmak istiyorsanız, loş ışıklandırmaya mumlar ekleyebilirsiniz. Loş derken, ortamın rahatsız edici karanlıkta olmamasına da dikkat edin.

5. Konsepte Uygun Müzikler

Kusursuz bir cafe&restoran dekorasyonu demek, duyduklarıyla müşterilerin içeri gelmesini sağlayacak bir müzik sisteminin kurulması demektir. Çünkü yiyecek-içecek işletmeleri sadece dokunabilir öğelerle (sabit varlıklar, yemekler, döşemeler vb.) ilgili değildir. Aynı zamanda ortamdaki dokunulamaz öğeler; ısı, renk, koku ve müzikte müşteriyi uyarıcı unsurlardır.

Mekanın konseptine uygun müzikler seçilmelidir. Ancak bu tarz yerler insanların rahatlamak ve sosyalleşmek için tercih ettikleri mekanlardır. Bundan dolayı aşırı yüksek sesli bir müzik olmamalıdır. Arka planda çalınması daha uygundur. Buna fon müziği de diyebiliriz. Sessizliği yok edip, müşterilerin rahatlamasını sağlayacak ama serbest konuşma akışını da bozmayacak şekilde olmalıdır.

6. Ev Rahatlığında Mobilyalar

Kafe ve restoran tasarımları genellikle evde olma hissi vermesi için rahat mobilyalar içerir. Müşterilere kendilerini özgür hissettirmek için estetik kadar konforda önemlidir. Masaların ve oturma alanlarının genişliği, gelenlerin evlerinde olduğu gibi rahatlamasına izin vermelidir. Ayrıca işletmenizde daha uzun oturmaları ve daha fazla sipariş vermeleri için ortamın konforlu olması gerekir.

7. Hoş Bir Lavabo Bölümü

Satışlarınızı arttırmak için sadece yemek alanındaki dekorasyona odaklanırsanız, büyük bir yanlışa düşersiniz. Çünkü cafe&restoran dekorasyonu, gelenlere baştan sonra keyifli bir deneyim yaşatmak için her şeyiyle kusursuz olmalıdır. Buna lavabo bölümü de dahildir.

Elbette ki esas olan tuvalet ve lavaboların temiz olması ve güzel kokmasıdır. Fakat ekstra yol kat etmek istiyorsanız, bu alanların dekoruna da önem vermelisiniz. Güzel duvar kağıtları, gösterişli ayna çerçeveleri, mum ve küçük süslemeler gibi aksesuarlarda dekorasyonun bir parçası olmalıdır.

Etiketler:
Cafe&Restoran Dekorasyonunda Satışları Etkileyen 7 Faktör içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest