Küçük yerlerde mobilyaların, aksesuarların ve aydınlatma armatürlerinin nereye koyulacağını bulmak zor olabilir. Fakat küçük tekstil mağazası dekorasyonu yaparken bazı unsurlara dikkat edilmesi, müşterilerin mağazada rahat gezinmesine ve ürünleri daha kolay görmelerine yardımcı olur. Aşağıda tekstil mağazası tasarımları ile ilgili önemli ipuçları yer alıyor. İyi bir satış düzeni oluşturmak ve karlılığınızı arttırmak için bu ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız.
1. Rafların ötesine geçin.
Bir tekstil mağazasının olmazsa olmazı elbette ki raflardır. Ancak ürünleri sergilemenin tek yolu bu değildir. Daha az yer kaplayan yaratıcı fikirler bulabilirsiniz. Örneğin HCA, tekstil mağazası dekorasyonlarında metal askı sistemlerini de sıklıkla kullanmaktadır. Bu şekilde hem ürünler açık bir şekilde sergilenir, hem de yerden tasarruf sağlanır. Teşhir bölümlerine dekoratif perspektif ürünler yerleştirilerek estetik arttırılabilir.
2. Tekdüzelikten kaçının.
Öğeleri belirli aralıklarla çeşitli seviyelerde sergilemek, görsel olarak müşterilerin dikkatini çekerken alanı da en üst düzeye çıkarır. Bu etkiyi yaratmanın en kolay yolu, rafları farklı yüksekliklerde asmak ve aynalarla alanı bölmektir. Diyelim ki 10 metre duvarınız var. Bu duvarın 2-3 metresini yukarıda raflar, aşağıda askılıklar olacak şekilde tasarladığınız. Ardından boy aynası koyarak, kalan kısmı duvarlara monte edilmiş askı sistemiyle donatabilirsiniz. Unutmayın; küçük tekstil mağazası dekorasyonu yaparken, gözü yukarı çekmek her zaman daha büyük bir alan hissi yaratır.
3. Kasayı mağaza girişine koymayın.
Genellikle en sık yapılan hata, mağaza girişine kasa bölümünün konulmasıdır. Bu giriş kısmını inanılmaz daraltacaktır. Müşteri daha içeri girerken bile “ne kadar küçük bir dükkan” düşüncesine kapılacaktır. Ayrıca müşteriler direk kasayla karşılaştıklarında, ister istemez tedirgin olacaktırlar. Bu nedenlerden dolayı kasa bölümünün girişte değil; kare bir mağaza ise ortada, dikdörtgen bir mağaza ise en sonda olması daha uygundur.
4. Cesur renklerden korkmayın.
HCA tekstil mağazası dekorasyonu ile ilgili bilgiler verirken, cesur renklerin her zaman alana çekicilik kattığını vurguluyor. Fakat duvarlarda canlı renkler kullanmak, aynı zamanda mağaza içini daha büyük göstermenin etkili bir yoludur. Özellikle turuncu, sarı, açık mavi gibi boyalar veya renkli baskılı duvar kağıtları mağazanıza göz alıcı bir hava katacaktır.
5. Dağınık bir görüntüden uzak durun.
Satış için müşterilerin aradıklarını hemen bulabilmeleri oldukça önemli. Örneğin mağazanın dışından geçen insanlar, bu sıra popüler olan bir ürünü arıyor olabilir. Bu insanları kendi mağazanıza çekmek için vitrin düzeninin karmaşadan uzak, sadece moda olan kıyafetlerle veya kendi tasarladığınız ilgi çekici parçalarla donatılması gerekir.
Aynı şekilde mağaza içi dekorasyonda da, dağınık görünümden kaçınılmalıdır. Mobilyaların ve büyük eşyaların nötr renklerde tercih edilmesi düzenli ve zarif bir görüntü sağlamayı kolaylaştırır. Ayrıca raf ve askı sistemlerinin birbirine çok yakın olmaması ve boşluk bırakılarak dekore edilmesi, düzenli bir alanı vurgular.
6. Giyinme odalarında günışığı benzeri efektler yaratın.
Doğal ışıklandırma, küçük tekstil mağazası dekorasyonu için bir avantajdır. Alanın çok daha büyük görünmesini sağlar. Ancak mağaza bulunduğu cepheden dolayı yeterli ışığı almıyorsa, giyinme odaları çok karanlık olacaktır. Bu da müşterilerin hem tedirgin olmasına, hem de ürünlerde renk ayrımı yapamamasına neden olabilir.
Giyinme odalarında daha havadar bir his yaratmak için günışığı benzeri efektler kullanılabilir. İki odayı birbirinden ayıran duvara, pencere desenli duvar kağıdıyla süsleme yapılabilir. Veya tüm duvarlar beyaza boyanarak fildişi, taba, haki gibi nötr renklerde değişik askılar yerleştirilebilir. Spot lambalar yerine daha güçlü aydınlatma ürünleri tercih edilebilir. Bunlar, küçük bir alana daha fazla ışık ve hareket yanılsaması veren faktörlerdir.
7. İç mekanı farklı şekillerde aydınlatın.
Aydınlatma, mağaza içinde de kritik öneme sahip bir unsurdur. Farklı şekilde aydınlatma ürünlerinin kullanılması mağazaya çeşitlilik katacaktır. Vitrin bölümünde ve mankenlerin konulduğu yerlerde spot ışıklar kullanılarak, öne çıkarılmak istenen ürünler vurgulanmalıdır. Mağazanın geri kalanında ray lambaları, aplikler, modern ledli avizeler ve yoğun tavan ışıklarından bir kombinasyon oluşturulması ortamın çeşitlilik kazanmasını sağlar.
HCA özellikle küçük tekstil mağazası dekorasyonu için açık renkli zeminlerde, yoğun tavan ışıkları kullanmayı tercih etmektedir. Bu, ışınları doğrudan nesneye göndermeden ortam ışığını en iyi şekilde sağlayan bir sistemdir. Tekstil mağazası tasarımlarda doğru ışık tonlarının yakalanması, müşterilerin gözlerini yormadan ürünleri incelemelerini kolaylaştırır.
Adınız veya takma adınız.
Geçerli e-posta adresiniz.
Örnek: https:// veya https://www