1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Dekorasyon işleri
  4. İç Giyim Mağazası Dekorasyonu İçin Basit Ama Etkili 10 İpucu
Geri Dön

İyi yapılmış bir iç giyim mağazası dekorasyonu tüketicileri alışveriş yapmaya teşvik eder. İç çamaşırı mağazası tasarımı için etkili ipuçlarını sizlerle paylaştık.

İç Giyim Mağazası Dekorasyonu İçin Basit Ama Etkili 10 İpucu
İç Giyim Mağazası Dekorasyonu İçin Basit Ama Etkili 10 İpucu

Stratejik bir yer ve marka seçiminin ardından sıra geldi iç giyim mağazası dekorasyonu gibi önemli bir konuya. Önemli diyoruz çünkü mağaza dekorasyonu, işletmenin kârlılığı için destekleyici bir unsurdur. Mevcut dükkan alanına göre gösterişli bir tasarım ve müşterilerin rahat edebileceği bir ortam oluşturulmalıdır.

Aşağıda iç giyim mağaza dekorasyonu için mükemmel ipuçları yer almaktadır. İş yapınızı sağlam zemin üzerine kurmak ve hedeflediğiniz müşteri potansiyelini yakalamak için bu ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

İç Giyim Mağazası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

1.       İç giyim mağazasının birincil amacı görsel olarak uyarıcı olmaktır. Bundan dolayı önceliğimiz vitrin dekorudur. Vitrin, ana dekorasyonun yapısına uygun olacak şekilde tasarlanmalıdır. Mevsimler, trendler ve diğer birçok faktör vitrinlerde sergilenen ürünleri etkiler. Bu nedenle iç giyim mağazası vitrin dekorasyonu yapılırken renklerin, ışıkların ve döşemelerin çok yönlü olması veya değiştirilebilir özellikte olmasına dikkat edilmelidir.

2.       Kapı girişi, mağazanın özelliklerini ve tarzını yansıtacaktır. Bu alanda hafif aydınlatma, dikkat çekici tabela ve yumuşak renkler ile mağazaya lüks bir hava katılmalıdır. Ayrıca bu alan, müşterilere hoş geldiniz demenin farklı bir yoludur. Bu nedenle zevkli bir tasarım olmalıdır.

3.       Tabela kapı girişine doğru bir şekilde konumlandırılmalıdır. Ayrıca tabeladaki yazı tipinin tasarımı bile mağazanın stilini yansıtabilir. Örneğin krom tabela, branda tabeladan daha lüks görünecektir.

4.       Tabeladaki yazı tipinin rengi keskin olmalıdır. Müşterileri çekmek için bir sahne gibi görünmeli. Mağazanın isminin akılda kalıcı olması için de tabelanın kontrastına dikkat edilmelidir. Uzaktan bile okunabilmesi gerekir.

5.       Giriş kısmı tamam, müşterilere hoş geldiniz dedik. Peki, iç mekanda nelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle işe mobilya setiyle başlanmalıdır. Gelenlerin rahat bir alışveriş yapabilmeleri için eşyalarını bırakabilecekleri, istediklerinde dinlenebilecekleri oturma alanları oluşturulmalı. Ayrıca ürünleri duvardaki ürün vitrinleri ile ortadaki metal askı sistemleri arasında yeterli boşluk bırakılarak, rahat gezinmeye imkan veren bir iç çamaşırı mağazası tasarımı yapılmalıdır.

6.       Ürünleri gruplandırarak asmak için yan panellerde duvar vitrinleri kullanılır. Ancak tamamlayıcı ürünleri tanıtmak için de duvar raflarından yardım alınmalı. Bu panellerde aynalar ve led ışıklar gibi detaylar, vurgulayıcı bir bütünlük demektir.

7.       Müşterilerin konforu satış için önemlidir. Bunun için iç giyim mağaza dekorasyonu yapılırken, en az iki adet deneme odası sağlanmalıdır. Soyunma odalarındaki ışıklandırmalar, ürün renginin net anlaşılabilmesi için loş olmamalıdır.

8.       Kasanın yeri oldukça önemlidir. İnsanlara mağazanın kurumsal kimliğini yansıtmak için masanın uzak bir köşeye konumlandırılmaması gerekir. Ancak ortada bir durak gibi de görünmemelidir. Ortamın atmosferini bozmayacak bir konumda bulunmalı ve tanıtım broşürleri gibi reklam araçları görünebilir olmalı.

9.       İç giyim mağazası dekorasyonu için ana renk seçimi yapılırken, çevredeki dükkanların rengine dikkat edilmelidir. Alışverişe gelenlerin mağazaları birbirine karıştırmaması için özgün bir renk seçilmelidir. Aynı zamanda çok fazla renk kullanmadan, markanın stilini vurgulayacak tonlar tercih edilmesi daha yararlı olacaktır.

10.   Aydınlatma konusunda iç çamaşırı mağazası tasarımı oluşturulurken bilime önem verilmelidir. Karanlık bir ortam müşterilere rahatsızlık hissi verecektir. Aşırı parlak ışıklandırma ise göz yorucudur. Bu nedenle mağazada yansımaya izin vermeyecek fakat çamaşırların rengini çok iyi ifade edebilecek ölçüde bir ışıklandırma sistemi kurulmalıdır.

Profesyonel Bir İç Giyim Mağaza Dekorasyonu Hizmeti

İç giyim mağazasında modaya uygun, aynı zamanda seksi ve ilgi çekici tasarım stili oluşturmak gerçekten kolay bir iş değil. Bu konuda profesyonel yardım almalısınız. HCA, 10 yılı aşkındır dekorasyon ve uygulama alanlarında profesyonel hizmet veren bir mimarlık firmasıdır. Mağaza ölçüsünü alarak, bu ölçülere özel tasarım ve projelendirme yapmaktadır.

Şık ve kullanışlı iç giyim mağazası dekorasyonu için firmamızdan yardım alabilirsiniz. Tasarımdan mobilya üretimine kadar mağazanızda gerekli olan tüm ekipmanları sağlıyoruz. Ürünlerinizi teşhir etmenizi kolaylaştıracak raf ve askı sistemleri kuruyoruz. Isı ve ses izolasyonunu sağlayan tavan karolarından, yer karolarına kadar tüm dekorlama işlemlerini kaliteli malzemeler kullanarak tamamlıyoruz.

HCA iç çamaşırı mağazası tasarımı örneklerini inceleyerek; country, çağdaş, bohem ve minimalist konsept çeşitleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hayal ettiğiniz mağazanın hangi konsepte olmasını istediğinizi bizlere anlatmanız yeterli. Anahtar teslim iç giyim mağazası dekorasyonu yaptığımız için sizi hiç yormadan, eksiksiz bir şekilde hayal ettiğiniz tasarıma kavuşturacağımızdan emin olabilirsiniz.

Etiketler:
İç Giyim Mağazası Dekorasyonu İçin Basit Ama Etkili 10 İpucu içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan0 puan0 puan0 puan0 puan
0,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest