Blog

Steak House Dekorasyonu Dikkat Edilmesi Gerekenler

Steak House ve Burger House Açarken Dekorasyonu Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde Steak House ve Burger House Cafeler Revaçta. Her sektörde dönemler oluyor bence, bu dönemde steak ve burger dönemidir. Et işinden çok iyi anlamıyorsanız ve bu tarz bir işletme yönetmediyseniz bu konuda iyi bir araştırma yaparak bir firmadan bayilik almanızda fayda var.

Steak House dekorasyonu veya Burger House olarak Bayilik alırken iyi araştırma yapmanız gerek. Bazı firmalar var et işinden biraz anlayan kalfa birini bulup, et tedarikini de mahalle kasabından yapıp son parası ile ufak bir yer açıp biz bu işi biliyoruz diyerek bayilik vermek için türlü türlü yalanlarla insanları kandıran birçok firma var. Hadi diyeceksiniz ki ben hiç et işinden anlamıyorum en azından et işini öğrenirim deseniz de işletmecilik başlı başına önemli bir konudur. Daha kendi yerini işletmekte ve personelini yönetmekten aciz bir firmadan birde bayilik alarak başlamadan bitecek bir ticarete girmeyin. İnanın bu şekilde çok firma var. Tek dertleri bin bir yalanla cebinizdeki parayı alıp fazladan bir bayi daha kazanmak bayilik alırken ince eleyip sık dokumakta fayda var.

Birçok futbolcuda bu tip işlere girmiştir. Çok iyi bir ekiple çalışarak bol bütçeli bir yer açmakta olabilir. Buda işin başında durmazsanız ciddi sorun olacaktır. Ünlü futbolcu Arda TURAN ın şişli de açtığı ve 3 yıl sonra kapattığı ARŞİV restoranda olduğu gibi zor iş zor. https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/arda-turanin-esnaf-lokantasi-arsiv-kapandi-3415318/

Steak House Yada Burger House Açarken Dekorasyonunda Planlama Önemlidir

Açacağınız yerin hitap edeceği kitle ve fiyat politikasını önceden belirlemeniz gereklidir. Bu konu ileride yapacağınız birçok planlamayı etkileyecek ve karar vermenizdeki en önemli konulardan biridir. Buna karar verirken bulunduğunuz çevre çok önemlidir. Çevrenize hitap edecek bir planlama yapmanız işin başarılı olmasında önemli bir etkendir.

Steak House Dekorasyon Maliyetleri

Steak House ve Burgerci açmanın dekorasyon maliyetleri değişkendir.Hitap edeceğiniz hedef kitleye göre karar verdikten sonra maliyeleri belirlemek daha kolay olacaktır. Kiralanacak yer, depozito, emlakçı vb maliyetlerden başlayarak. Yasal belge masrafları, sarflar ve tecrübesine göre personel maliyeti ve en çok harcama yapılacak bölüm dekorasyon maliyetini ekleyerek bu iş için toplam bir maliyet belirlenmelidir. Bizim önerimiz dekorasyon konusunda mutlaka ufak bir bütçe ayırıp bir tasarım yaptırın.

Bu tasarımla birçok firmadan fiyat alabilir ve kıyaslayabilirsiniz. Biz kendimize ve fiyatlarımıza güvenen, bu işi bilen bir firma olarak müşterilerimizle anlaşırken tasarım için protokol yapmaktayız. Protokol derki yapılan tasarım onaylandıktan sonra detaylı olarak fiyat verilir.

Steak House Dekorasyon

Bu detaylı fiyat listesi ile müşterinin birçok firmadan fiyat araştırması yapma şansı veririz. Eğer firma işi başka bir firma ile yapmak ister ise tasarım bedelimizi öder ve projenin sahibi olur. Ya da genelde olduğu gibi bizim fiyatlarımızı uygun bulur ve bizimle çalışmaya karar verirse tasarım bedeli almayız. Bunun çok etik bir süreç olduğunu düşünüyoruz.

Steak House Dekorasyon Mekân Seçimi

Gene ilk kararlara bağlı olarak hedef kitleye göre seçilmelidir. Lokasyon, kira bedeli, cadde üstü, ara sokak veya AVM nerede olmalısınız. Sürprizlerle karşılaşmamak için bildiğiniz bir semti tercih etmenizi öneririm. Kiralanacak yerin işyeri ruhsatı almasında bir sorun olmadığına dikkat edilmelidir. Elektrik KW değini kontrol etmek gerekir. Kiralanan alana gerekli elektrik gücü yok ise gücü artırmak çok maliyetli olacaktır. Ciro hedefinize göre kira rakamınızı belirlemekte fayda var. Ciro = masraflar hesabını iyi yapmak gerekir. Birçok mağazasını yaptığımız Madame Coco markasının başarılı olmasının en önemli nedeni budur. Her zaman iyi yeri ister ve o yer için ama sonuna kadar pazarlık eder.

İsim seçimi, logo ve hikâyesi

Mutlaka akılda kalıcı basit sade bir ismi tercih etmekte fayda var. İsim yaptığınız işi anlatmasında fayda var. MADO (Maraş dondurmacısı) Kahve Dünyası, Köfteci Yusuf gibi olabilir. Mutlaka logo yaptırın. Markanın akılda kalıcı olmasını sağlar. Burger sektörünüzde bulunan önemli büyük firmalardan Burger King, McDonald’s gibi firmaların hikâyelerini esinlenmek için mutlaka araştırın.

Cafe Tasarımınızda Konseptin önemi, satacağınız ürünün fiyatını belirler

Markalaşma ve kimliği belirlemek için konsept çok önemlidir. Hedef kitleye göre konseptin bütçesi belirlenebilir. Ana ürününüz Burger olduğunu düşünün düşük bütçe ile yaptığınız bir restoranda ne kadar lezzetli veya bol malzemeli olursa olsun yüksek fiyattan satmanız çok zordur. Fakat bütçesi yüksek bir dekorasyonu olan bir yerde bu burgeri çok yüksek rakama satmanız daha olasıdır. Birde tarzınız olmalı genelde steak ve burger gibi restoranlarda genellikle doğal ahşap ve demir malzemeler kullanılmaktadır.

Cafe’lerde en çok yaşanan sorun Personel Seçimidir.

Bu iş hizmet sektörü olduğu için personel çok önemli işlerin iyi olmasının da kötü olmasının da başlıca nedenlerinden biri personeldir. Yani personel sizi rezil de eder vezir de eder. Gerekirse 200-300 lira fazla verin ama mutlaka deneyimli, işini seven ve markanızı iyi temsil edecek personeller le çalışın

Menüyü Oluştururken Dikkatli olun

Çok çeşide girmek tedariklerinizin artmasına neden olacaktır. Mümkün olduğunca az fakat lezzetli menü iyi olur.

Baca, Davlumbaz ve Havalandırma ve Koku Algısı

Mağaza olsun, kafe olsun, restoran olun havalandırma çok önemlidir. Havalandırma işini iyi bilen uzman birlerinden destek alınmalıdır. Et işinde davlumbaz ve bacada bir o kadar önemlidir. Et piştiğinde ciddi duman çıkar. Derinliği ve yağ filtresi olan paslanmaz sacdan yapılan bir davlumbaz olmalıdır. Baca için DKP sacdan ve çatı kısmına güçlü bir motoru seçilmelidir. Izgarayı müşterinin görebileceği açık bir alanda koymak iştah açıcı olur. Kokuda önemli bir detaydır. Hoş kokuların olduğu bir mekan müşteriyi ve sizi memnun eder. Son dönemde makan içi kokular için koku üreten profesyonel firmalar çıkmıştır. Bilinen koku firmaları https://carpex.com.tr/ ve http://scentlinq.com/ bunların önde gelenlerindendir.

Mutfak, Bulaşıkhane, Soğutma ve Muhafaza ve Depolama Alanlarını Unutmayın

İşiniz gıda ise dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri yiyeceklerin hazırlandığı alanın temiz, tertipli ve düzenli olması önemlidir. Hazırlık alanların temizlenmesi kolay malzeme ve alt yapısı müsait olmalıdır. Zemin duvar silinebilir seramik olmalı zeminlere mazgal tipi büyük giderler olmalıdır. Stok ve depo alanlarında mutlaka hijyenik stok rafları olmalıdır. Bu raflar tertip ve düzeni getirir yerlerde gıda ürünü olması hiç iyi görünmez. Et, süt, sebze vb. ürünleri soğuk alanda olmalıdır. Uygun fiyatlı olması için derin dondurucu kullanılmaktadır fakat soğuk oda daha kullanışlı olur. Soğuk odalar +18 ve -4 derecede olarak iki bolümden oluşmalıdır.

WC’nin Önemi

WC ler mekânın yüzüdür kaliteli ve temiz olmalı bu mekanın kalite ve temiz olduğunu gösterir. Basit ve ucuz malzemelerle yapılan wc’ler müşteri profilini çok etkiler. Aynı zamanda kadınlar ve çocukların aileleri temiz olmayan bir wc yi kullanmaz istemez buda müşteri memnuniyetini ve ciroyu etkiler.

Cafelerde Cephe ve Giriş Kapısı

Perakende işinde ister mağaza, ister cafe & restoran olsun açılan mekan mutlaka görünür olmalıdır. Dışarıdan ne ürkütmeli nede basit görünmelidir. Özellikle mekan Cafe ise bahçesi veya açık alanı olması çok önemli.

Cafe, Restoran, Mağaza, ofis vb.. tüm ticari mekanlarınız için Ücretsiz keşif ve fiyat teklifi için bizi arayın 0850 460 14 22 HCA Mimarlık
Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı
Open chat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Merhaba,
#evdekaldığımız bu günlerde sizlere daha hızlı hizmet verebilmemiz için bize hemen ulaşın.