1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Ofis Tasarım Trendleri
  4. Mağaza Dekorasyonunda Uyulması Gereken 5 Altın Kural
Geri Dön

Mağaza dekorasyonunda uyulması gereken 5 altın kuralı sizler için hazırladık.

Mağaza Dekorasyonunda Uyulması Gereken 5 Altın Kural
Mağaza Dekorasyonunda Uyulması Gereken 5 Altın Kural

Mağazalar gün içerisinde belki de binlerce kişinin ziyaret ettiği, gerek alışveriş amaçlı gerekse de fikir edinmek için, bulundukları ortamların başında gelir. İnsanlar bazen ev dekorasyonu yapacakları vakitte dahi mağazalardan fikir alabilirler.

Bu sebeple mağaza dekorasyonu denildiğinde, ürünlerin dikkatsizce ya da rastgele bir şekilde yerleştirilmesi akla gelmemeli bilakis, daha çekici, göze ve gönle hitap edecek bir şekilde dizilmesi gerekmektedir.

Her mağazanın ardında görünmeyen bir depo olduğu herkes tarafından bilinir. Bütün malzemeler depoda biriktirilir ve insanların en çok beğenecekleri modeller mağazaya dizilir. Bu husus müşteriye hitap edecek ve daha fazla insan kazandıracaktır.

Trend Ürünlere Öncelik Tanımak;

Her ne kadar her yıl yeni çıkan ürünler de insanların zevkine ve tarzına hitap edecek farklı modeller bulunsa da, belirli dönemlerde gündeme damgasını vuran ve trend ürünler, alıcılar tarafından belirlenecektir.

Trend Ürünlere Öncelik Tanımak
Trend Ürünlere Öncelik Tanımak

O yıl trend olan renkler ve mobilyaların göz önünde bulundurulması ve mağazaya yerleştirilmesi, daha çok müşteri çekmek, gelen müşterinin de memnun kalması sağlamak ve aradığını bulması açısından daha doğru bir tercih olacaktır.

Bir diğer tarafı ile bakıldığında ise, bu şekilde özen gösterilerek dekore edilen mağazalar, kendisi içinde ilk izlenimi en güzel şekilde vermiş olacaktır.

Mağazanın Konumuna Uygun Dizayn;

Mağazanın konumuna uygun mağaza dekorasyonu yapmak da önemli olan hususlardan bir tanesidir. Örneğin gün içerisinde birçok insanın rahatlıkla ziyaret edeceği mağazalar, her ne kadar mobilyaların veya diğer ürünlerin dizilmesi göze hitap edici ve alıcı olsa da, daha özel ve yüksek konumda olan mağazalarda durum bu şekilde olmayacaktır.

Belirli bir kesime hitap eden ve seçkin ürünlerden oluşan mağazalar, sadece güzel dizilmek ile kalmayıp, her ürünün birbiriyle uyumu ve mağaza içerisindeki birçok malzemenin orantılı bir şekilde dizayn edilmesi gerekir.

Mağazanın Konumuna Uygun Dizayn
Mağazanın Konumuna Uygun Dizayn

Bu hem kendi kalitesini ortaya koyacak, hem de müşteriye karşı bunu belli etmesinde büyük rol oynayacaktır. Sadece belirli bir kesimin uğradı lüks mobilyalardan oluşan bir mağaza düşünüldüğünde, tüm mobilyaların birbiriyle uyumlu olan renk ve tarzları uygun şekilde dizilmelidir. Bir evde nasıl dekore edilecekleri de göz önüne serilmiş olacaktır. Bu da malzemenin yalın halde duruşundan daha kaliteli ve daha hoş görünmesine vesile olacaktır.

Mağazadaki Her Ürünün Tanıtılması;

Mağaza dekorasyonu yapmak isteyen kişiler mağazadaki her ürünün tamamı olmasa da, belirli parçasını göz önüne sermek zorundadır. Zira müşteriye daha iyi bir hizmet sunabilmek ve aradığını istediği şekilde rahatça bulabilmesi için, mağazada bulunan her ürünün tanıtılması ve belirli kısmının sergilenmesi oldukça önemlidir.

Aksi halde dizayn ve dekorasyon konusuna dikkat edilmediği vakitte, müşterinin bazı ürünleri mağazada bulunmayışını düşünmesinden dolayı, mağazayı terk etmesine sebep olur. Bu durum zarara sebebiyet verebilir. Bunlar göz önüne alındığında, tecrübeli çalışanların da önemi ortaya çıkacaktır.

Uygun Raf Seçiminin Önemi;

Eğer dizayn edilecek olan mağaza bir giyim mağazası ise, mutlaka raf sistemlerine dikkat etmek ve rastgele bir seçim yapmamak gerekir.

Uygun Raf Seçiminin Önemi
Uygun Raf Seçiminin Önemi

Özellikle küçük bir mağazada çok fazla ürün bulunuyorsa, duvara monteli raflardan alınarak, daha fazla alan kalmasına ve mağaza içerisinde rahat gezilmesi sağlanabilir. Bunun yanında bu husus çalışanlarında daha rahat hareket etmesine ve ortamın daha düzenli görünmesine faydalı olacaktır. Her mağazanın büyüklük ve küçüklüğü hesap edilerek en uygun raf seçimi yapılabilir.

Müşteriye Yönelik Pufların Konulması;

Bir mağazanın kalitesi müşteriye verdiği değerden anlaşılır. Müşteri mağazanın içerisine girdiğinde oranın düzeni, dizayn ve tarzın göze hitabesi önemli olduğu kadar, müşterinin konforu da amaçlanmış ise, bu husus memnuniyet için yeterli bir sebep olacaktır.

Gelen hamile, yaşlı, yorgun insanlar için mağazanın içerisinde yer yer puflar ya da mağazaya uygun oturaklar bulundurmak, mağazanın kalitesine kalite katacaktır.

Nasıl ki yaz aylarında serin bir mağaza isteyen, kış aylarında içi sıcacık olan bir mağaza da rahat eden müşteriler, yorulduğunda ya da düşünmek istediğinde oturacağı mağazalara da daha fazla önem verecektir. Bu sebeple diğer dekorasyon unsurları gibi bu hususa da dikkat etmek güzel sonuçlar almaya vesile olur.

Etiketler:
Mağaza Dekorasyonunda Uyulması Gereken 5 Altın Kural içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan1 puan2 puan3 puanpuanlama
4,5
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
50%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
50%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest