1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Genel
  4. Düşük bütçe ile mağaza dekorasyonu nasıl yapılır?
Geri Dön

Bu yazımızda mağazalarında revizyon yapmayı düşünen yada yeni mağaza açmak isteyen yatırımcılar için tavsiyelerde bulunacağız.

Düşük bütçe ile mağaza dekorasyonu nasıl yapılır?
Düşük bütçe ile mağaza dekorasyonu nasıl yapılır?

Mağaza açmayı düşünüyorsunuz, fakat artan dekorasyon fiyatları gözünüzü mü korkutuyor.Açmayı düşündüğünüz mağazanın Güzel ve beğenilen bir mağaza olmasını istiyorsanız ancak bütçeniz kısıtlıysa bu noktada fark yaratacak yaratıcı fikirlere ihtiyacınız olacak.

Mağazanın konsepti, ürünleri, hedef kitlesi, bulunduğu yer, bütçesi gibi unsurlar mağaza dekorasyonunda etkili olur. Mağazanın iş yapıp yapmayacağını bilmeden çok para harcamak istemeye bilirsiniz. Düşük bütçe ile mağaza dekorasyonu yapmak istiyorsanız, size bazı ipuçları verebilirim:

  • Mağazanızın girişini ve vitrinini dikkat çekici hale getirmeye çalışın. Girişte en gözde ürünlerinizi sergileyin ve vitrinde sık sık değişiklik yapın. Vitrin süslemesi için pahalı malzemeler yerine yaratıcı fikirler kullanın. Örneğin, renkli kâğıtlar, kumaşlar, çiçekler, tel dekorlar, ışıklar gibi ucuz ama etkili süslemeler tercih edilebilir.
  • Mağazanızın ışıklandırmasına özen gösterin. Işıklandırma hem ürünlerinizi daha iyi gösterir hem de mağazanızın havasını değiştirir. Doğal ışıktan yararlanmaya çalışın ve loş ışıklardan kaçının. Işıklandırma için pahalı avizeler, armatürler yerine sade ve şık lambalar kullanabilirsiniz. Özellikle son dönemde moda olan halat veya boru bağlantılı rüstik ampuller güzel bir dekor verecektir.
  • Mağazanızın duvarlarını ve zeminini renklendirmek için boya veya duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Bu şekilde mağazanızın atmosferini değiştirebilir ve daha canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Duvar kağıdı seçerken mağazanızın konseptine uygun desenler ve renkler seçmeye dikkat edilmelidir. Seramik yapıştırıcılar ile çektirme sıva veya mantolama da kullanılan mineral sıvalar uygun fiyatlı ve farklı duvar dekor alternatifleri olacaktır. Mağazanın inşat aşamasındaki bürüt betonları temizleyerek vernikler ile güzel görüntüler de sağlanabilir.
  • Mağazanızın içindeki mobilya ve raf sistemlerini yenilemek için çok fazla para harcamayın. Eski mobilyalarınızı boyayarak veya kaplayarak yenileyebilir veya ikinci el mobilyalar satın alabilirsiniz. Raf sistemlerini ise pratik ve fonksiyonel şekilde düzenleyerek mağazanızda daha fazla alan yaratabilirsiniz. Kutu profil kaynaklı demir ve hasır teller kullanarak yağlı boya ile boyayarak basit, etkili ve uygun fiyatlı orta modüller ve raf sistemleri kullanabilirsiniz. 
  • Mağazanızda marka bilinirliği yaratmak için logo, slogan, poster gibi görsel unsurları kullanın. Bu unsurları kendiniz tasarlayabilir veya uygun fiyata hazır olanlarını satın alabilirsiniz. Mağazanızın duvarlarına, kapısına, tezgâhına veya raf aralarına bu görselleri yerleştirerek müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Görselleri basit programlar ile değişen ve kampanyalarınızdan söz eden yazılarla süsleyerek mağazanın görünen bir yerine veya vitrine koyacağınız bir TV tüm görsellerinizi sergileyebilirsiniz.

Etiketler:
Düşük bütçe ile mağaza dekorasyonu nasıl yapılır? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest