1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Mimari Tasarım
  4. Yeni Nesil Mimari Tasarım
Geri Dön

Yeni nesil mimari tasarım farkıyla ve göz kamaştırıcı güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmenin yanı sıra insanlara da ışık oluyor.

Yeni Nesil Mimari Tasarım
Yeni Nesil Mimari Tasarım

Zamanın akıp gitmesi ve birçok şeyin değişmesiyle birlikte mimari tasarımda oldukça farklı fikirler ortaya çıkıyor. Her yenilik cesaret ve faaliyet gerektirdiği için, yeni nesil ve genç beyinler bu cesaret ile birlikte birçok farklı güzelliğe imza atıyor. Yeni nesil mimari tasarım farkıyla ve göz kamaştırıcı güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmenin yanı sıra insanlara da ışık oluyor. Tasarımlardan ilham alan herkese hem fikir hem de cesaret aşılayan bu yapılar aynı zamanda konfor ve lüks bir yaşama da kapı aralıyor.

Eskiden ofis dekorasyonunda görselliğe pek önem verilmezdi. Maslar, sandalyeler ve dolaplarla sıra sıra dizilerek yerleştirildiğini, elektrik hatlarını çoklu prizlerle duvar kenarlarından geçirildiğini hemen hepimiz hatırlarız. Ancak günümüzde bu algı çok değişti. Artık ofis dekorasyonunun çalışan personel üzerindeki etkileri de hesap edilerek tasarımlar yapılıyor. Duvarda kullanılacak renk seçiminden, mobilya uyumuna, kullanılacak aydınlatmanın göz yormamasına, masa yerleşimlerinde gün ışığının nereden geldiğine, masalar arasındaki mesafeye, çalışanların bel ve boyun ağrıları çekmemeleri için masa, sandalye ve bilgisayar yüksekliklerinin hesaplanmasına kadar pek çok ince detayları barındırıyor.

Son yıllarda sıkça rastladığımız çalışanlar için tasarlanan sosyal alan dediğimiz aktivite odaları var. Bu alanlar personelin kafasını rahatlatması, dinlendirmesi amaçlanarak tasarlanır. Bu şekilde dekore edilen ofis çalışanları da kendilerine verilen değerin farkında olacaklarından iş motivasyonu, şirkete olan aidiyet duygusu oluşturacağından işyeri sahiplerine mutlu çalışanlar, yeni fikirler, ve kazanç olarak geri dönecektir. Ayrıca çalışanlarına değer verdiğini gören ofislerinize gelen misafirleriniz yada iş ortaklarınız tarafından da tercih sebebi olacaktır.

Konforu Baz Alan Mimarlık

Yeni nesil mimarlık denildiğinde, sadece çalışmaya ve işin ana temasına uygun olan hizmetin yanı sıra fikirler ve tasarımlar geliştirilerek çalışanların konforunu hem psikolojik hem de bedensel sağlığını baz alan ve göz önünde bulundurulan tasarımlar ortaya çıkıyor. Örneğin işyerlerinde dahi bahçeli alanlar oluşturarak veya kahvaltıların ve yemeklerin yenebileceği, kahve veya çay molasında temiz hava alınabilecek büyük balkon ve terasların yer aldığı tasarımlar son zamanlarda daha fazla tercih ediliyor.

Konforu Baz Alan Mimarlık
Konforu Baz Alan Mimarlık

İş temposunun verdiği yorgunluğu bu şekilde gidermek de mümkün oluyor. Bu sebeple sadece bedensel rahatlık değil aynı zamanda ruhsal ve psikolojik rahatlık da hedeflenmiş oluyor. Dış mekanlardaki konforu baz alan tasarımların yanı sıra, bir de iç mekanlarda da konfor oluşturuluyor. Yeni nesil mimari tasarım sıkıştırılmış alanları geride bırakarak, her bölümün kendine özel farklı alanlara sahip olmasını sağlıyor.

Farklı Malzemeler ile Olağanüstü Tasarımlar

Son zamanlarda sıklıkla rastlanan farklı şekiller birbirinden ayrı olan malzemelerin bir araya getirilmesi sonucunda oluşuyor. Sadece kare, dikdörtgen gibi şekillere bağlı kalmayan yeni tarz mimarlık farklılıklara imza atarak beklenmeyen birçok şekli de oluşturuyor. İç veya dış tasarımlarda kullanılan bu göz alıcı şekiller dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Eğer bu tasarım bir iş yerine aitse daha çok müşteri kazanmasına dahi sebep olabiliyor. Göz alıcı ve farkını ortaya koyan tasarımlar daima bir adım önde oluyor. Hızla ilerleyen teknoloji ve farklılık seven genç neslin dikkatini çekerek onlara birçok alanda da kapı aralayıp, ilham oluyor.

Farklı Malzemeler ile Olağanüstü Tasarımlar
Farklı Malzemeler ile Olağanüstü Tasarımlar

Bu sebeple cesurca hiç çekinmeden birbirine farklı olan birçok malzeme bir araya getirilerek hiç beklenmedik güzellikler ortaya çıkabiliyor. Tabi burada şu husus da göz önünde bulundurulmalıdır ki, yeni nesil mimarlık hizmetlerini de sıradan ve klasikleşmiş olan, belli başlı kuralları olan çalışanlardan istememek gerekir. Doğru kişileri bularak işi ehline teslim etmek atılacak en doğru adım olacaktır.

Doğal Ofis Tasarımları

Yeni nesil mimari tasarım sadece farklı şekiller ve göz alıcı görüntüleri akla getirmemelidir. Konsept ne olursa olsun doğallığı elden bırakmayan bir yapı düşünülmelidir. Zira her zaman doğal ve sade bir görüntü çoğu kişi tarafından tercih edilecektir. Burada önemli olan doğal olan tasarımın göz alıcı ve yeniliklerle buluşturmuş olmasının yanında işlevselde olabilmesidir. Göz kamaştırıcı ve göz alıcı, doğallığını koruyan her tasarım yeniliklerle eş değerde olacaktır.

Doğal Ofis Tasarımları
Doğal Ofis Tasarımları

Bu sebeple asıl temel direkleri unutmamak ve onların üzerine yenilerini ve yenilikleri inşa etmek daha etkileyici tasarımlar oluşturmaya yardımcı olacaktır. Fakat bu tür sonuçların elde edilmesi için işinde uzman kişilerden yardım almak en doğru seçim olacaktır.

Teknolojiye Uyumlu Modern Tasarımlar

Teknolojinin geliştiği ve hemen her alanda kullanıldığı günümüzde, içerisinde teknolojiye yer verilecek tasarımlar ve aynı zamanda çağa ayak uyduracak modern mimari tasarımlarda çok fazla aranan ve tercih edilen mimarlık hizmetleri arasında yer alıyor. Modern ve doğal tasarımlar aynı zamanda rahatlık ve konforu da beraberinde getiriyor.

Teknolojiye Uyumlu Modern Tasarımlar
Teknolojiye Uyumlu Modern Tasarımlar

Bulunulan çağa uygun bir şekilde yaşamak ve o şekilde tasarımlar üreterek bunlara sahip olmak büyük önem taşıyor. Konforun ön planda tutulduğu, aynı zamanda da modern yaşama ayak uyduran bu projeleri yakından incelemek ve size en uygun olan üzerinden hizmet almak daha doğru olacaktır.

Etiketler:
Yeni Nesil Mimari Tasarım içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan0 puan0 puan0 puan0 puan
0,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest