1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Dekorasyon işleri
  4. Küçük Ofis Dekorasyonu İçin Şık ve Kullanışlı Çözüm Yolları
Geri Dön

Bu yazıda listelediğimiz küçük ofis dekorasyonu fikirleri ile dar alanlarda verimli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz.

Küçük Ofis Dekorasyonu İçin Şık ve Kullanışlı Çözüm Yolları
Küçük Ofis Dekorasyonu İçin Şık ve Kullanışlı Çözüm Yolları

Burada listelediğimiz küçük ofis dekorasyonu fikirleri ile verimli çalışma ortamını oluşturmak için çok büyük bir alana ihtiyacınız olmadığını kanıtlıyoruz. İşyerinizde fazladan alana sahip değilseniz, bu çözüm yollarıyla düzeni sağlayabilir ve kendinize yer açabilirsiniz.

Küçük Ofis Dekorasyonu Fikirleri

  • İşlevsel bir alan yaratın.
  • Küçük mobilyalar kullanın.
  • Ölü köşeleri ve merdiven altlarını depolama alanı yapın.
  • Hem oturarak, hem de ayakta çalışabilecek bir ortam hazırlayın.
  • Ofis tarzınızı yansıtan renkleri ve şık duvar kağıtlarını tercih edin.
  • Mevcut tüm duvarları değerlendirin.
  • Oditoryum için orta kısımda bir alan oluşturun.
  • Çok amaçlı çalışma masalarını tercih edin.
  • Beyazı havadar bir fon olarak kullanın.

İşlevsellik

Elbette ki ofis eşittir çalışma alanı. Bu nedenle ofis dekorasyonu için verimliliğin ön planda tutulması çok önemli. Rahat ve verimli bir çalışma alanı tasarlarken bu 3 kural öncelikli olmalıdır:

  1. Düzenli
  2. Kullanışlı
  3. Sıcak

Küçük Mobilyalar

Küçük boyuttaki mobilyalar, dar alanların kullanımını en üst düzeye çıkaran eşyalardır. Başarılı bir ofis tasarımı için amaca uygun zarif ve küçük mobilyalar seçilmelidir. Mobilyaların işlevsel özelliklerle dolu olmasına da dikkat edilmelidir. Örneğin akıllı masalar ve sehpalar küçük ofisler için faydalı ürünlerdir.

Depolama Alanları

Geniş bir ofisiniz yoksa depolama alanı olarak kullanabileceğiniz en iyi yerler ölü köşeler ve merdiven altlarıdır. Bu bölümlere özel ölçülerde üretilen dolaplar yerleştirilerek, saklanması gereken şeylerin düzenli olması sağlanabilir. Raf ve kilitli çekmelerde faydalı olur. Hatta çok sayıda çalışanınız varsa dolapları numaralandırarak kişiselleştirebilirsiniz.

Çalışma Ortamı

Sürekli oturmak, sağlığı olumsuz etkilediği için küçük ofis tasarımı yapılırken son yıllarda genellikle hem oturarak, hem de ayakta çalışabilecek bir plan hazırlanıyor. Böyle projelerde duvarlara raf şeklinde masalar yerleştiriliyor. Sandalye olarak da bar tabureleri kullanılıyor. Bu sistem kimi zaman ayakta çalışmak isteyenlere büyük kolaylık sunuyor.

Renkler

Küçük ofis dekorunda renk seçimi hevesle yapılmış bir eylem olmamalıdır. Üretkenlik için bazı alanlara canlı renkler katılmalıdır. Rahatlama ve yeniden odaklanma için dinlenme odalarının ise daha farklı tonlarda olması gerekir. İşte renklerin çalışanlar üzerinde etkileri:

  • Bej ve gri gibi donuk renkler kasvetli bir atmosfer oluşturur. Bu da, yaratıcılığa engel olur.
  • Açık mavi, daha kolay odaklanmaya yardımcı olur.
  • Kırmızının tonları yoğun olarak kullanıldığında göz yorucudur. Ancak doğru yerlere vurgu yapıldığında çalışanlara ilham verir.
  • Yeşiller, çalışanların daha verimliliği olmasını sağlar.

Duvarların Değerlendirilmesi

Duvarlar için yaratıcı bir şeyler düşünmelisiniz. Çünkü alan küçük ve duvarları mümkün olduğunca değerlendirmek gerekir. Duvara monte edilmiş masalar, raflar ve saklama üniteleri küçük ofis dekorasyonu için en iyi çözüm yollarıdır. Özellikle zeminde yer kaplamaması için mümkün olan her şeyin duvara monte edilmesi gerekir. Hatta öyle ki, yerden tasarruf sağlamak adına bilgisayar monitörleri bile masa üstü yerine duvarda olabilir.

Oditoryum

Oditoryum aslında dinlenme salonu olarak bilinir. Ancak alan dar ise oditoryum hem dinlenmek, hem de ekip toplantıları yapmak amacıyla kullanılabilir. Küçük ofis dekorasyonu yapılırken oditoryum için ayrı bir oda yoksa, bu alan ofisin tam ortasında olacak şekilde tasarlanabilir.

Çalışma Masaları

Çok amaçlı çalışma masaları, dar alanları inanılmaz derecede işlevsel hale getirir. Bu nedenle ofis tasarımında sık kullanılan mobilyalar arasında yerini alır. Örneğin; büyük bir masa istenildiğinde dar, düşük profilli bir masaya dönüşebilmelidir. Çekmeceli küçük bir komidin açılarak, en az iki kişilik bir masa olabilmelidir.

Bazı akıllı masaların yan taraflarında gizli bölümler buluyor. Bu bölümler hem gizli saklama çekmeceleri, hem de kolayca yerinin değişebilmesi için gizli tekerlekler içeriyor. Farklı özellikleri olan çalışma masalarının tercih edilmesi birçok açıdan kolaylık sağlıyor. Örneğin duvara monte edilen açılır, kapanır masalar da yer kaplamadığı için çok kullanışlıdır. Kullanılmadığı zaman katlanarak duvara yaslanır ve alanın açılmasına yardımcı olur.

Beyaz Fon

Beyaz bir ortamın havadar olması için en uygun renklerden biridir. Özellikle ilham verici tabloları, takvimleri, hedeflerle ilgili kısa anekdotları ve güven verici posterleri daha iyi görüntülemek için beyaz fon kullanılmalıdır. Diğer renkler, beyaz ile koordine edilerek temaya uygun bir dekorasyon yapılmalıdır. Küçük ofis dekorasyonu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, sizleri HCA’nın ofisinde ağırlamaktan mutluluk duyarız…

Etiketler:
Küçük Ofis Dekorasyonu İçin Şık ve Kullanışlı Çözüm Yolları içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuan0 puan
4,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

pinterest